Lakin juoksu alkaa olla ohi, tänään kun ihan paperilla pyyhkäisin tuli enää ruskehtavaa limaa. En kuitenkaan vielä halliin sitä arvannut viedä, niinpä treenailin Killerin parkkiksella.

Ruutu. rakensin ruudun niin että laki oli vielä autossa. Laitoin sinne makupala-alustan jolle lihapullan, vähän kuoppaan vieläpä ettei näy kauas. Sitten koira autosta ja samantein ruutuunlähetys. Matkaa viitisentoista metriä. Ja kas, sinne meni! Kutsuin pois ja lähetin uudelleen, nyt siis ilman makupalaa mutta se alusta oli siellä vielä. Otin myös etäisyyttä lisää. Edelleen, suoraan meni mutta tuli poispäin kun ei ollut palkkaa, vaikka kuin yritin sitä pysäyttää. No pysähtyihän se sitten lähestyessään josta lähetin sitä uudelleen, taas se tuli vähän takaisinpäin mutta kun taas korjasin sen sinne ruutuun, alkoi jo koirakin tajuta että täällähän sitä pitää olla. Kehuin ja menin ruutuun palkkaamaan. Otin samalla alustan pois ja vielä tehtiin kolmas lähetys, nyt etäisyyttä oli varmaan 25m. Vieläkin Laki meni ihan suoraan ruutuun ja pysähtyikin sinne yhdellä käskyllä. Menin sinne palkkaamaan.

Sitten metallinouto. Koe-eläintestauksena otin vaan kauplan ja heitin. Laki meni kapulalle mutta ei ottanut sitä, ei vaikka odottelin ja lopulta käskytin uudelleen. Menin lähemmäs, ei ottanut vieläkään. Lopulta nostin itse kapulan ja annoin sen Lakille suuhun, sitten yhdessä juostiin heittopaikalle ja pyysin luovutuksen jonka se tietenkin teki hienosti! Lopuksi otin kapulan ja heitin samalla pitäen Lakia pannasta kiinni, päästin kapulan perään kun se vielä liikkui. Nyt lkai otti kapulan heti ja toi reippaasti :)

Lopuksi vielä tunnari. Ensin tuli parikin kertaa väärä, niinpä kävin lisäämässä apuhajua omaan jonka jälkeen saatiinkin onnistumisia. Vaihdoin joka kerta kapuloiden paikkaa mutta pidin saman oman. Pääasia oli se että Laki pysähtyi haistelemaan ennenkuin poimi mitään suuhunsa.

Joten melko hyvällä mallilla nämä voivoi-liikkeet olisi kun vaan kertailisi niin että saisi varmuutta, ja sitten tarttisin jostain tahdonvoimaa että alkaisin työstää niitä kaukoja...