... elikkä janaharjoituksia. MM oli tehnyt yhden jäljen jossa oli kreppejä ja niiden kodalla pääsiäismuna täytettynä makkaralla. Ajatuksena oli lähettää koiraa kohti kreppiä josta se sitten saisi heti palkan. Ei mitään jäljestämistä siis tähän. Näinhän olen opettanut Letunkin janoille.

Muutama ongelma tässä kuitenkin oli. Krepit eivät näkyneet niin hyvin että olisin voinut olla varma koiran huomanneen ne. Lisäksi maasto oli sen verran möykkyräistä että se veti helposti koiraa hieman sivuun. Nyt mulla ei ollut muuta mahdollisuutta kuin kutsua Laki aina pois sen vähänkin poiketessa "janalta" ja lähettää uudelleen. Ekalla janalla se sitten menikin epävarmaksi kun poiketessaan hieman sivuun ihan lopussa se saikin jäljestä hajun ja olisi lähtenyt jäljestämään jos olisin päästänyt... takaisinkutsulla se sitten hakuetui takajäljelle ja pyöri siinä jonkin aikaa ennenkuin tuli palkalle.

Toinen jana meni jo askelta paremmin mutta siinäkin mun piti korjata koiraa ihan lopussa. No, tehdään vielä kolmas, ajattelin, ei se koira näistä rikki mene... kolmannella janalla maaston muoto oli "ottavampi" ja tämä menikin aivan loistavasti! Vielä kun Laki tuli pääsiäismunalle se sai sen napsautettua itse auki ja pääsi näin palkalle vaikka minä en ehtinyt vielä paikalle. 

Erityisen iloinen olin siitä että Laki lähti janoille reippaasti ja tuossa viimeisessä odottelin ainakin sen 10 metriä ennenkuin lähdin perään.

Seuraavalla kerralla näitä harjoitellessa pitää kyllä katsoa tarkkaan tuo maaston muotoasia, ja ehkä olisi järkevää laittaa peinen matkan päähän jäljelle uusi pääsiäismuna jotta koiran voisi antaa jäljestää eikä sitä tarttisi pyytää takaisin jos se oikaisisi vaikka vaan ihan pikkuisen.