Rauno Virran koulutus JATtilassa. Rata oli ensi vaikutelmaltaan helpohko, suoraviivainen mutta olihan siinä tekemistä ja kun yritettiin saada kaarrokset mahdollisimman tiukoiksi ei tehtävä enää ollutkaan niin helppo.

Radan alussa tein taakseviennin ja siivekkeen ympäripyörityksen jolloin jatkoin matkaa suoran vasenta puolta. Tämähän me osataan. Aavistuksen nopeammaksi saisi kuitenkin reitin kun ottaisi koiran vastaan ykköseltä ja tekisi pakkovalssin kakkoselle ja jatkaisin suoran oikeaa puolta, tällöin pääsee itse etumatkaan kun koira vielä kiertää kakkosen oikeanpuoleista siivekettä. Tosin kun me tätä kokeiltiin, Laki hyppäsi kakkosen takaisinpäin... mutta harjoittelemisen arvoinen asia.

Sitten  toisen suoran jälkeen elikkä esteen 11 jälkeinen käännös: ensin tein siihen ihan vaan ennakoivan valssin ja käänsin Lakin itseeni päin,  mutta nopeammaksi käännös saatiin kun tuosta rakennettiin "vale"-takaaleikkauksella poispäinkäännös. Eli ikäänkuin aloitin takaaleikkauksen jolloin koira kääntyi 11:lta vasemmalle, sitten kuitenkin lähdin juoksemaan esteiden sisäpuolta takaisinpäin. Näin koira sai paremman hyppylinjan suoralle.

Kolmas tarkkuutta vaativa kohta oli taaksevienti hypyllä 17. Itse taaksevientihän ei ollut vaikea ja siihen ehti hyvin, mutta siinä piti olla nopea ja jättää koira suorittamaan yksin jotta ehti ottamaan sitä vastaan ja tekemään sokkaripuolenvaihtoa esteiden 18 ja 19 väliin.

Iloisesti yllätyin että tuo pujottelu kohti putkea onnistui nyt jo melko hyvin, vaikka Janitan kurssin jälkeen sitä ei olla ehdittykään treenaamaan ollenkaan.