Ei se Lakikaan mikään kone ole, ei ollenkaan. Tämänpäiväiset hakutreenit menivät huonommin kuin olisin edes voinut kuvitella niiden voivan mennä... 

Saviolla, ilma painostavan kostea ja maa märkä. Juuri ennen satoi kaatamalla ja meidän jälkeen ukkosti. Mikähän ihmeen tuuri meillä käy että ei sitten millään saada tehtyä ukkostreenejä vaikka tosiaan haluaisin... Suunnitelmana etukulmiin ukot valmiiksi, sitten tyhjä ja lopuksi alusta asti valmiina piilossa ollut ukko hei-huudolla. Palkkana tällä kertaa vaan turvotettuja nappuloita höystettynä kalkkunanrinnalla. Ei ilmaisuja tällä(kään) kertaa.

Ekalle pistolle Laki singahti keskilinjaa pitkin eteenpäin, Kutsuin sitä nimeltä ja silloin se kurvasikin metsään ja nosti ukon heti. Todella outo "reittivalinta".... Toiselle lähti hyvin, lujaa ja suoraan, mutta ei heti löytänyt. Juoksi aika laajalti alueella ja sen ulkopuolellakin, pelkäsi että se pongaa viimeiseksi aiotun maalimiehen mutta ei sentään. Lopulta löyti, maalimiehen mukaan juoksi ohi ja käännähti yllättyneenä että tuossahan se oli. No, tuulta ei tosiaankaan ollut käytännössä ollenkaan.

Sitten tyhjälle pistolle. Laki teki nätin laatikkopiston - joka oli vain n. 10 metriä syvä! Eteni kyllä alueella oikeaan suuntaan mutta tuli sitten keskilinjalle. Uudella lähetyksellä ei sitten millään mihinkään. Keskilinjalla seisseet kaksi maalimiestä kyllä kiinnostivat. Lähetin sitten toiselle puolelle mutta ilman sitä aiottua hei-huutoa, koska en halunnut tässä kohden auttaa koiraa kun se kieltäytyi lähtemästä. No, ei se lähtenyt toisellekaan puolelle. Laki näytti siltä että se oli varma ettei metsässä ole enää ketään. Osaako se laskea, mehän ollaan todella paljon treenattu kolmisin? Ihan väkisin sain sen laitettua vielä sinne tyhjälle puolelle, pisto ei ollut vieläkään hyvä mutta vähän syvempi kuin aiemmat. Sen jälkeen otin sen hei-huudatuksen. Vaan kun Laki kuuli hei-vastauksen, se meni haukkumaan keskilinjalla olevia maalimiehiä! Ja haukkuikin ihan kunnolla, en tiennyt itkeäkö vai nauraa.

No, uusilla hei-huudoilla koira sitten lähti alueelle, joskin tälläkin kertaa oli vaikeuksia maalimiehen paikallistamisessa (oli hakkuuaukean reunassa missä on niitä kalliokoloja) ja tuli tyhjänä pois. Huudettiin vielä ja viimein saatiin maalimies ylös.

Eihän se auta kuin ottaa lusikka kauniiseen käteen ja alkaa treenata... nenänkäyttöä on saatava vahvemmaksi ja työskentelykestävyyttä. keskilinjalla tulisi olla häiriöihmisiä ja eipä tuo haittaisi vaikka olisi vähän paremmin kuulollakin.