Jaikolla MM:n kanssa. Oltiin asfalttipihalla koska muualla oli järkyttävää liejua - loskaa riitti täälläkin. Tosin piha kuivui silmissä jo sinä aikana kun siinä olimme.

Lakin kanssa kokeilin pitkästä aikaa aloittaa seuraamisen hihnassa. No sehän ei ollut ollenkaan mukana, mä nyppäsin pari kertaa - eikä se vastannut aktiivisesti niinkuin on aina tehnyt, vaan lähinnä hannasi vastaan. Otin siis hihnan pois ja jatkoin naksuttimen kanssa. Tämäkään ei ollut oikein mistään kotoisin.  Laki vaan lonnii vierellä ja terästäytyy vasta kun kuulee naksun äänen ja tietää saavansa palkkaa. Eihän tässä näin pitänyt käydä?

Muutama jättöliike, epävarmoja ja hitaita.

Noutoa kokeiltiin monella tekniikalla: kuppipalkalla, jättämällä kapula maahan ja käsky hakea, jättämällä koira kapula suussa istumaan ja vielä kokonaisena liikkeenä. Ja ravilla tuli joka kerta. Ainoastaan sen kerran kun jätin Lakin kapula suussa istumaan se tuli laukalla, mutta sekin oli sellaista keinuheppalaukkaa. Masentavaa.

Luoksetulo oli ihan jees, vähän himmasi vauhtia lopussa mutta ei vaihtanut raville, edessä istuminen aavistuksen vino ja ehkä himpun verran väljä.

 Lopuksi otin seuraamista ilman perusasento-aloitusta ja tämähän sujui jo paljon paremmin. Johtuuko siitä että Laki "tottui" ympäristöön vai siitä että perusasento nyt jotenkin laskee sitä?

Ihan erikseen vielä ammuttiinkin pari kertaa. Syötin Lakille kissanruokaa suoraan pussista.  Nyt se taas tuntui reagoivan voimakkaammin, laski häntää alas ja siirtyi mun toiselle puolelle, jatkoi kyllä syömistä.