Illansuussa Haapaniemessä treenailemassa. Laki oli juuri syönyt mutta mun nähdäkseni se ei juurikaan vaikuta sen tekemishalukkuuteen. Namille se on aina ahne ja toisaalta, jos sillä on nälkä se suorastaan raastaa makupaloja mun käsistä eikä malta keskittyä tekemiseen. Autosta ulos ottaessani kuitenkin leikin sen kanssa ensin ettei ihan nukkumasta suoraan töihin aleta. Laki leikkikin innokkaasti, nyt alkaa tuntua että se yhteinen sävel leikkiin alkaa löytyä!

Aluksi otettiin noutokapulaharjoituksia, Lakilla meinasi taas olla keskittymisvaikeuksia jolloin se selvästi alkaa väistää kapulaa. Kun se rauhottuu ja keskittyy, ei ole mitään ongelmia... nyt varsin harjoittelin sitä että silittelen koiraa kaulalta ja kuonon sivuilta kun kapula on suussa. Huulten silittely sai sen kiristämään otettaan. Kuitenkin se pudotti kapulan kun koskin kapulaan, eli irti-käskyn odottaminen ei ole ihan selvä.

Eteenistumista pari satsia, namin perässä ihan jees. Ilman namia en edelleenkään edes uskalla kokeilla.

Seuraaminen. Olin erittäin tyytyväinen. Nyt tein niinpäin että otin aluksi "vaikeampia" eli pidempiä palkattomia jaksoja, käännöksiäkin, ja sitten lopussa "nostattavia" eli niitä miniseuraamisia. Tämähän olisi koiran kannalta varmasti mukavaa, ja ainakin silloin kun se on hyvässä tekemisen moodissa alusta alkaen näin kannattaakin tehdä.

Sitten istahtamisia ja maahanmenoja. Jälleen kerran, onnistuminen on suoraan verrannollinen siihen miten Laki ottaa kontaktia minuun ennen käskyä. Paikalla pysymistä kummassakaan asennossa ei tänään edes yritetty.

Lopuksi vielä yksi nouto. Niin, kokonainen liike, joskin koira sai lähteä noutoon suoraan heitosta. Mutta empimättä se sitten toi :) Vielä pikkasen housulelun repimistä ennen autoon menoa.