Ihan ensimmäinen ilmaisutreeni. Tarkoitus oli ottaa irtorullalla, ihan tiellä (pönttövuoressa). Maalimiehenä JK.

Ensiksi kokeilin ottaako Laki irtorullaa suuhunsa, ja eihän se ottanut. Tai otti, mutta rulla lipsui samontein suupielestä ulos. Siispä toimeen kikka kakkonen, elikkäs sama kuvio pienellä vinyylisellä noutokapulalla. Senhän Laki ottaa ja luovuttaa nätisti.

Irtorullaksi maalimiehelle laitettiin siis tuo kapula. JK meni pienen matkan päähän, ja vähän heilutteli kapulaa kun minä lähetin. Ensiksi Laki oli sitä mieltä että palkkaa olisi tultava eikä huomioinut kapulaa, mutta ei myöskään tullut maalimieheltä pois. Minä huutelin "tuo"-käskyjä ja lopulta Laki otti kapulan ja toi sen minulle! Minä annoin pienen namin ja laitoin koiralle pikku liinan, ja se oli jo menossa takaisin kun annoin näytä-käskyn. Helppoa siis! Maalimiehellä sitten isompi palkka.

Toinen samanmoinen sessio, nyt ei Laki kauaa pähkäillyt kun kapula oli jo suussa ja tulossa minullepäin. Näytölle oli taas niin kova kiire etten ehtinyt palkata, tarkemmin ajateltuna nyt olisi tärkeää palkata "rullan" tuonnistakin, koska maalimiehelle imu on noin valtava. Mutta varsin tyytyväinen olin koiran toimintaan, se on varmaan lukenut jotain hakukoirakirjaa?

Seuraavaksi kerraksi otetaan käyttöön pitkä näyttöliina ja se kiintorulla kaulaan,  kiinnitys kuitenkin ylös. Täytyy nyt miettiä ostaisinko noita minikapuloita irtorulliksi, vai rakennetaanko rutiini tuolla yhdellä kapulalla ja vaihdetaan se sitten (tai yritetään vaihtaa) kumirullaksi? Jos Lakin ote on ja tulee olemaan huono, noutokapulamallin laipat helpottavat suussa pitämistä, kiintorullallahan lipsumista ei sitten tapahdu. Mitä haittaa kapulan käytöstä sitten voisi olla? Mielipiteitä?