Agitreenit aloitettiin joulutauon jälkeen hyppimisen tekniikkaa harjoittelemalla. Helmisen Hanna kertoili saamistaan neuvoista hyppyongelmien voittamiseksi, ja nyt me pääsimme soveltamaan oppeja omille koirillemme.

Ihan ensiksi käytiin läpi tasapainoharjoituksia ja venytyksiä. Tasapainoa voi kätevästi harjoittaa nostelemalla koiran jalkoja vuorotellen ilmaan, niin että koira ei kuitenkaan voi tukeutua nostetulla jalallaan ihmisen käteen. Lakin kanssa tässä olikin tenkkapoo, se kun ei meinannut malttaa pysyä paikoillaan sitä aikaa että jalan olisi saanut rauhallisesti nostettua! Lisäksihän se inhoaa että sen jalkoihin ylipäätään kosketaan. No, jo muutaman yrityksen jälkeen jotenkuten saatiin hommaa tehtyä, harjoitusta vaan niin että tästä tulee rutiini.

Sitten kävelytettiin koiraa oman selän takana h-i-t-a-a-s-t-i, Lakin kanssa tämä sujuu hyvin kun vaan pitää makupalaa omassa kädessä selän takana. Hitaastikävelyä pitäisi harrastaa erilaisilla alustoilla esim. metsäpohjalla. Kolmas kropanhallintaa lisäävä harjoitus oli "kottikärryt" elikkä koiran takajalat käsiin ja makupaloja maasta "jäljestämään". Tässä(kään) Laki ei olisi halunnut antaa mun pidellä jalkojaan vaan rimpuili, mutta varmasti tämä tulee onnistumaan kunhan päästään rauhassa harjoittelemaan. Jatkossa kokeillaan myös etujalat-ilmassa-kävelyä. Molemmissa asennoissa on tärkeää pitää koiran selkä lähes vaakasuorana, ettei ranka painu notkolle. Oma selkä saakin joutua koville!

Sitten itse hyppyharjoituksiin. Hypyt olivat matalia (max. 40cm), niitä oli 5 peräkkäin ja niiden etäisyys toisistaan oli 5 ja puoli jalanmittaa. Heti ekalla kerralla kävi selväksi että etäisyys oli Lakille liian lyhyt, sillä on pitkä loikka. Väliä pidennettiin sitten hieman (6 jalanmittaa), ja näillä tehtiin muutellen esteiden ulkonäköä lisäämällä rimojen alle erilaisia visuaalisia ärsykkeitä ja muutamia rimoja laitettiin vinoon. Koiran suoraan meneminen varmistettiin namikupilla.

Laki menikin hyvin suoraan ja teki hyviä hyppyjä. Koko harjoittelun ideahan on saada koira keskittymään hyppyihin ja käyttämään takaosaansa ponnistuksessa.  Seuraavalla kerralla hyppyjen väliä pidennetään vielä 7 - 7,5 jalanmittaan.