Kennelkerhon "koulutusta kouluttajille"-päivässä kysyin Helmisen Hannalta neuvoja tuohon luoksetulon stoppiin. Hannan onhjeet olivat lyhyet ja ytimekkäät: lyhyt ja ytimekäs käsky ja nopea palkka. Lisäksi käytännössä koira täytyy opettaa pysähtymään, ensin hitaammassa vauhdissa sitten pikkuhiljaa vauhtia lisäten. Tätä tehtiin niin että koira siirrettiin kauemmas joko namia heittämällä tai kiertotolppaa käyttäen, jatkossa voisin käyttää myös kahta kiertotolppaa jolloin koira ei ikinä tietäisi tuleeko palkka vauhdista (=liikkeen suuntaan) vai pysäytys (=vasten kuonoa). Itse pysäytyskäskyn tulee olla terävä, lyhyt ja heti koiran reagoidessa lentää nakki mielellään suoraan sen naamaan. Ja ainakin nyt näytti siltä että tämä toimii, kunhan saan itseni toimimaan ilman ylimääräisiä manoovereja. 

Tauolla treenasin Lakia vähän lisää itsekseni, kentällä oli mukavasti häiriönä hoffinpentu ja reunalla istuskeli muutamia ihmisiä. Seuraamista, oikkein hyvää häiriöistä huolimatta :)

Yksi nouto jossa yritin palkata pallolla vauhdista mutta siinähän kävi niin että Laki kyllä pudotti kapulan ja lähti pallon perään mutta ei sitten ottanut palloa suuhunsa. Niinpä sainkin kentänlaidalta osuvia kommentteja siitä että kumpikos meillä sitä palloa oikein hakee... pitänee kokeilla tätä niin että heitän lihapullaa.

Tokon avoimen luokan hyppyä pari kertaa, ei ongelmaa tässä mutta istuminen oli vähän hidas joten sitä täytyy nyt vahvistaa paljon.

Kaukot. Jeee!! Need I say more? No, Laki oli niin hyvässä vireessä että taas murahteli minulle kun odotti palkkaa. ja sen myötä toki asennon vaihdokset olivat räväkät. Ihanaa!