Pönttövuoressa hakkuuaukealla. U:n muotoinen jälki jossa menosuora kovaan vastatuuleen hyvin kuivalla pohjalla, paluusuora sitten myötätuuleen ja märkä maa. N. tunnin vanha jälki, 300m pitkä, neljä esinettä ja viidentenä foolioruoka.

Meno suora ja eka kulma meni vastatuulesta huolimatta todella hyvin, samoin lyhyempi poikkituulipätkä. Sitten Laki kuitenkin ajoi toisesta kulmasta yli ja veti hirmuista hinkua metsään. Olisin antanut sen mennä mutta se puski sellaisesta ryteiköstä että itsellä ei ollut sinne mitään asiaa, enkä uskaltanut päästää koiraa liinan kanssa, mitä jos se olisi sinne sotkeutunut? Niinpä kutsuin sen takaisin. Palattiin takaisin siihen mistä oli löydetty viimeisin esine, ja nyt laki poimikin oikean jäljen ja lähti jäljestämään taas tarkasti. Vaan kulman jälkeen se kohta taas pyrki metsäänpäin! Tästä kun kutsuin sen takaisin ja se löysi uudelleen jäljen, kohta olikin esine joten palkka tuli hyvään aikaan. Vielä kerran Laki oli poistumassa jäljeltä mutta nyt en enää päästänyt kovin kauas ja se sitten tulikin takaisin ja jatkoi oikeaa jälkeä päästen näin loppupalkalle mistä ilahtui kovasti.

Ärsyttävää oli kyllä tuo. Hirvenmetsästäjiä on liikkeellä joten oli hyvin todennäköistä että siellä oli jos jonkinlaisia jälkiä mutta eihän se saisi harhajälkiin noin voimakkaasti reagoida että ihan valitsee mielummin harhan kuin oikean jäljen?