Jaikon takametsässä teiden risteyksessä perustottikset. Seuraaminen aluksi hihnassa: vähän vilkuilua jonnekin josta huomautin, sitten ok. Sitten kokeilin jättää hihnan paikoilleen mutta roikkumaan maassa / selän päällä. Kyllähän sitä väljyyttä heti tuli, joskin sitten huomasin itse käveleväni ihan kiemuralla ja toljottavani koiraa. Ehkä se ongelma onkin tässä, en luota koiraan vaan alan "kyttäämään" sitä kun se on irti? Loppujen lopuksi en enää osannut sanoa oliko se irrallaan yhtään sen huonompi, tokikin paikan korjaaminen on sitten vaikeampaa jos se sattuu lipsumaan liian eteen (mikä tuntui olevan päivän trendi).

Liikkeestä istuminen, yksi kpl, hyvä.

Nouto kiloisella kapulalla. Mukava huomata että kapulan painolla ei ole enää mitään väliä. Ja niinkuin sitä murehdittiin vielä viime kesänä! Tuohon varastamisongelmaan puutui nyt siten, että Lakin hihna roikkui maassa ja mä seisoin sen päällä. Ja tuntui toimivan ainakin tällä kertaa: yhden kerran Laki meinasi varastaa, toisella kerralla ei enää mutta silti lähti noutokäskyllä heti laukkaamaan. Muttamutta... takaisintulot ravilla. Voihan kökkö! Mitähän tähän sitten keksisi?

Yksi luoksetulo, tämä oli nopea ja hyvä eteenistuminen: olisi voinut  tulla tiiviimminkin, mutta toisaalta nytkin etutassujen jarrutusjäljet olivat metrin, ei kai voi olettaa että koira osaa arvioida luistaako se metrin vai puolitoista?

Sitten eteenmenon kimppuun. Olin vienyt tielle kauemmaksi jo etukäteen palkkakipon. Kuitenkaan Laki ei hahmottanut mihin suuntaan piti lähteä ja se yritti kahdesti kurvata lumihankeen. Menin sitten niin läheltä lähettämään että otettuaan kaksi askelta Laki jo näki kipon. Tämä onnistui hyvin ja seuraavaksihan me lisättiin matkaa täydeksi. Tässä vaadin alkuun kontaktia ja se meinasikin mennä tappeluksi. Otettiin sitten vielä kerran, nyt Laki tarjosi hyvää kontaktia ja sitten itse eteenmeno oli varmaan paras ever!

Mutta kerta piti kokeilla vielä, sillä halusin testata maahanmenon tähän yhteyteen. Sitä varten mentiin taas lähemmäs kuppia lähettämään (n. 20m), ja nyt namikupissa ei ollut mitään. Paikalla seisten, katsekontaktista, lähetin eteen, ja ennen puoliväliä käskin maahan. Laki pysähtyi heti ja kääntyi mua kohti käyden puoli-istuvaan asentoon. Annoin uuden käskyn josta heti painui alas, vapautin ja palkkasin itseltäni, Laki tuli heti innoissaan syömään. Ihan hyvä eka kerta tätä hommaa!