JK:n kanssa Pönttövuoressa. Ihan ensiksi otin sillä irtorullalla luovutusta, tämä meni nyt vähän niin ja näin kun Laki olisi mielummin vaan vouhkannut ympäriinsä. Olisihan se sitten pitänyt arvata että tästä ei hyvää seuraa...

Tehtiin kaikkiaan 4 ilmaisua, kaksi ekaa tiellä ja kaksi seuraavaa metsässä, hyvin aukeassa. Itse en huomannut mitään maastosta johtuvaa eroa Lakin tekemisissä. Metsässä pääsee kuitenkin jo tekemään pistolla etenemistä joten jatkossa treenataan vaan siellä.

Ongelmia kyllä oli: Laki ei meinannut ottaa rullaa ja jos se sen otti, se pian pudotti sen ja palasi maalimiehen luokse. Joka kerta se kyllä lopulta toi rullan mulle joskin kaksi kertaa sylki ennen kuin annoin luvan, vauhdissa. En nyt kuitenkaan puuttunut tähän, Laki kuitenkin tuli mun luokse asti ja sain ihan rauhassa kiinnittää liinan. Näytöille se lähti joka kerta lujaa, vähän kyllä avustin liikahatmalla itsekin maalimiehen suuntaan mutta ei varmaan olisi edes tarvinnut.

Suurimmat ongelmat siis rullan käsittelyssä. En pidä pahana sitä että koira ei heti ota rullaa varsinkaan tässä alkuvaiheessa, mutta ei se saisi sitä pudotella ja sylkeä. Nyt palkkasin rullan tuomisesta joka kerta, mutta silti imu maalimiehelle takaisin oli suuri. 

Lakilla oli muuten eka kertaa päällä kaikki hakukoiran rensselit: kiintorulla (ylhäällä), näyttövaljaat ja -liina sekä pk-liivit. Se näytti ihan "oikealta" hakukoiralta :D