Sunnuntaina kotipihassa, tiistaina keittiössä ja tänään Killerillä on nyt harjoiteltu täyskäännöstä. Asiaa mietittyäni päättelin että on syytä antaa koiran oivaltaa mistä on kyse, eli liike tehdään rauhallisesti paikoillaan kääntyen. Ollaan tehty sekä vapaana edessä seisova koira sivulle käskien sekä 90 asteen paikalla käännöksiä seuraamisessa. Ja kas, alkaahan se takapää lentää! Tänään tein sitten ihan kokonaisia käännöksiä niin että rauhallisesta kävelyvauhdista (seuraamista) tei vasemmalle täyskäännöksen jonka jälkeen heti pysähdyin, ja palkkasin koiran kun se tuli jalkaani kiinni. Mulla oli nami valmiina kädessä mutta pidin sitä tiukasti housunsaumassa etten tule ohjanneeksi. Oppimisvauhti oli yhtäkkiä huima :) Ei kuitenkaan pidä nyt ahnehtia vaan tehdään näitä paikallaan niin kauan että onnistuu aina ja on nopea.

Killerillä otin myös seuraamista. Vaikka meillä on tällaisessa "oikeassa" tottistreenissä pitkä tauko, Laki teki hienoa seuraamista. Tein sellaista pk-kaavion tyyppistä yrittäen palkkailla melko tiheään vauhdissa. Aluksi oltiin hihnassa ja sitten ilman hihnaa, ei eroa paitsi ihan alussa jouduin vähän huomauttamaan kun Laki katseli muualle kääntyessä. Tuokin huomauttaminen oli sellainen "Gröhni" elikkäs koiran katsoessa vasemmalle, minä käännyin oikealle ja hihna antoi automaattipakotteen. Nuo näyttää toimivan Lakille hyvin.

Kun oltiin jauhettu niitä käännöksiä ja tiivistä sivulle tuloa, minä (tosi loogisesti) otin pari luoksetuloa. No eihän se Laki muistanut mitä piti tehdä vaan vaikka tuli ensin reippaasti, jäi himmailemaan ja arpomaan että tullako sivulle vai mitä. Kun pikkuisen sitten autoin kädellä, Laki pläjähti tiiviisti eteen :)

Lopuksi vielä otettiin noutokapulaa, 700-grammaista, ensin pelkkää luovutusta ja sitten kantamista + luovutusta. Nämä(kin) on tiivistyneet eikä 700 grammainen kapula tunnu enää missään vaan Laki ottaa sen oikein rouhasemalla.

Jaa sitten ihan lopuksi otettiin vielä sarja istahatmisia. Yhtään virhettä ei tullut mutta nopeammaksi toivoisin. No, eipä tätä ollakaan treenattu siten kuin piti.