Iltasella ittekseen. pari miestä kentän laidalla, Laki ei heitä juuri noteerannut.

Ensin seuraamista. Kuten arvata saattaa, pitkän tauon jäljiltä ollaan vähän kestäterässä. Laki väläytteli toddella hyviä lyhytpätkiä, mutta sitten taas seuraavassa tuijotteli maisemia ja oli jopa poistumassa kokonaan paikalta - ja mulla ei ollut edes hihnaa. Sitten koklasin reipasta pitkää kävelyä, juoksuakin, ja johan koirakin skarppasi. Omaksi hyväksi voin kertoa että en sortunut makupalalla houkutteluun vaan namit pysyivät taskussa ja vain asianmukaisesti koira oikealla paikallaan namit otettiin esiin, yksi kerrallaan.

Istahatmista ja maahanmenoa, varsin hyvät. Pari kertaa Laki meni maahan istumisen kautta, ja mietinkin että kokeiliko se että jos tämä ei käy, niin käviskö tämä. Kuitenkin kun pidin viiveen palkatessa istahtamisesta, Laki pysyi istumassa eikä sitten tarjonnut sitä maahanmenoa. Good.

Eteenistumista. Voihan murheenkryyni. Ei osaa Laki tätä, ei ollenkaan. Ilman namihoukuttelua ei tule eteen. Edessä ollessaan ei älyä oikaista päätään ylöspäin... no namilla houkuteltuna kyllä. Mutta kuten muissakin liikkeissä, syödessään Laki nielee aivonsakin eli oppimista ei tapahdu. APUA!

Paikallaoloa maassa. Ensin lähti mun perään (tästä on tainnut tulla vakiovirhe, en osaa olla tarpeeksi jämäkkä eka kerralla). Sitten pysyi hyvin, lähdin sen luota useita kertoja jopa juosten, yhden kerran lähdin tosi railakkaasti ja silloin Lakikin nousi. Kävin vaan palauttamassa sen paikoilleen ja siellä taas oltiin ihan jees.

Istumista myös ihan lyhyt pätkä ja sitten pari kertaa kapula suuhun, oikein nätisti onnistui.

Sitten sain päähäni kokeilla A-estettä kun joku oli raahannut agility-Aan keskelle kenttää. Ensin Lakia selvästi pelotti, ja mun piti kammeta se ylöspäin. Toisellakin kerralla piti tehdä selväksi että tästä mennään kun minä käsken, (tähän vielä tosi "mukavasti" sattui niin että laki nulisti hihnasta ja ei meinannut antaa mulle enää kiinni!) mutta kolmannella kerralla mentiin jo hihna löysällä, sitten vielä pari kertaa irrallaan. Ihan kelpo eka treeni pk-A:ta ajatellen, jos taas aiomme suunnistaa agilityradoille joskus, on kontaktipinnat opetettava tälle koiralle todella huolellisesti. Nyt se loikkasi lähes joka kerta about siitä kontaktipinnan ylärajalta maahan. Eikä tainnut kyllä ylösmenokontaktiakaan koskettaa...

Leikkiasioista sen verran, että olin viisaana tehnyt Timpan risoista sukista mielestäni oikein ihanan vetolelun. No joo, kyllä Laki siitä hetken taisteli mutta unohti sitten koko lelun. Sensijaan iso gappaymötkö sai sen taas syttymään oikein kunnolla, Laki jopa kanniskeli sitä ylpeänä!

Uimakausi on korkattu. Laki ei (vielä) mene uimasilleen, mutta kahlailee reippaasti eikä tunnu edes huomaavan että kastuu. Keppileikit rannassa saivat sen kuumenemaan siten, että hetken jo mietin uskallanko ottaa keppiä sen jaloista....!
1549578.jpg