Peko-ryhmän hakutreeni. Oltiin siellä haastavalla alueella saviontien varressa. Tuolla on maaston muodoista johtuen lähes mahdoton etsittää alue pistottamalla, niinpä alunperinkin päätin antaa Lakin etsiä itsenäisesti. kaksi maalimiestä oli piilossa minun tietämättömissä paikoissa.

Hain vähän lisäjännitettä viemällä Lakin odottelemaan edellisen koiran suorituksen ajaksi alueen alkuun.  Kun sitten päästiin hommiin Laki upposi metsään oikealle puolen ihan samantien, jakohta alkoi kuulua haukku. Upeasti haukkuikin, siellä oikein metsä raikasi! Treenikaverit vitsailivat että ollaankos sitä käyty purutreeneissä kun noin kovasti haukkuu.

Sitten vasenta puolta läpikäymään (alue kaartaa oikealle joten oikea puoli oli tuolla yhdellä pistolla kuitattu jo tosi pitkälle). Lähettelin Lakia sinnepäin mutta se ei juurikaan uponnut kymmentä metriä syvemmälle, vaikka sinne meni jälkiäkin mm. itse olin ollut maalimiehenä tuolla. Pari kertaa Laki olisi halunnut mennä oikealle puolen välissä, mutta ensin en päästänyt, sitten kun päästin se ei käynyt tuollakaan kaukana.

Sitten se vaan upposi sinne vasemmalle, ja kiipesi jyrkkää vuorenrinnettä ylös. Siellä olikin maalimies ja haukku irtosi täälläkin hyvin.

Olipa hyvä ja ajatuksia herättävä treeni. Tuollaisella työskentelyllä ei hakukokeista pisteitä heruisi mutta peko-koe olisi heittämällä läpi. Mun pitäisi nyt varmaan itse miettiä mikä tässä oikeastaan on tärkeää. Se kisaamiseen vaadittava hallinta ja tottelevaisuus vai maalimiesten löytyminen mikä on pelastuskoiran tärkein ominaisuus. Kun koirakin osoittaa aika selvästi mitkä on sen parhaat puolet taidan kallistua jälkimmäiseen...