Nurmossa Collieiden mestaruustokot. Tuomarina Jaana Ala-Lähdesmäki, joka osoittautui aivan loistotuomariksi: reilu, mukava ja huomautti oikeista asioista.

Paikkamakuussa laki oli reunakoirana. Piilossa ollessamme alkoi vähän jännittämään sillä tisessa reunassa ollut koira haukkua pätkytti koko ajan, ja n. puolivälissä aikaa Lakin viereinen koira lähti paikalta. Laki oli kuitenkin nätisti samassa asennossa kun menimme kehään. Arvosteluja annettaessa kuitenkin kuulin että se oli kesken kaiken rapsutellut itseään kaulalta, nousematta kuitenkaan istumaan. Se tietysti pudotti arvosanaa 8. Seuraavalla kerralla pesen tai edes harjaan koiran ennen koetta...

Sitten tapahtui jotain kummallista. En tiedä johtuiko se siitä että se yksi koira oli haukkunut rivissä, vai siitä että yksi toinen koira rähähti meille poistuessamme kehästä (melko kaukaa mutta silti kohti) vai siitä että kisapaikan vieressä kulki junarata, mutta Laki meni aivan paineeseen. Se läähätti ja veti autolle eikä olisi halunnut tulla kentän kauemmalle laidalle, jouduin sitä pakottamaan. Verryttelyharjoituksista ei tullut yhtään mitään mutta en usklatanut sitä autoonkaan välillä laittaa vaan koitin keinolla millä hyvänsä saada sen vapautumaan. Tämä tuntui toivottomalta ja olin jokseenkin varma että kun menemme kehään niin koira katoaa paikalta.

Vaan toisin kävi. Irrotin hihnan jo ennen kehään menoa ja sisään mentiin seurauttaen. Ensimmäinen liike (siis seuraaminen) oli jo ihan normaalia Lakia: se vähän edisti mutta tasaisesti ja piti hyvän kontaktin. Ensimmäinen täyskäännös oli hieman väljä mutta toinen jo korrekti. Tästä 9.

Liikkeestä maahanmenossa Laki meni maahan nopeasti mutta hieman vinoon (näinhän se usein tekee) ja sitten se ennakoi sivullenousun. 8.

Luoksetulon pysäytys vähän venyi mutta oli se silti selkeä pysähdys. Sivulle siirtyminen jäi vähän vajaaksi. 7.

Liikkeestä seisominen 10 :)

Nouto. Laki aavistuksen varasti mutta tuomari ei tainnut sitä huomata kun annoin noutokäskyn heti huomatessani sen aikovan lähteä. Sivule siirtyminen taas vähän vajaa. 9.

Kaukot. Wu-huu... ne onnistui! Kuitenkin kun menin takaisin koiran viereen se nousi ennen kun annoin käskyn, joten tästä 8,5.

Sitten otin jo koiran hihnaan ja aloin lällyttelemään sitä, mutta tuomari huomautti että meillä on estehyppy vielä tekemättä. keskittyminen siis "hieman" herpaantui. laki lhti hyppyyn liikkurin käsky-sanalla, tosin huikkasin heti perään hyppykäskyn. Sitten jälleen tarvittiin se toinen istu-käsky. paluuhyppy ja sivullesiirtyminen oli ok. 5.

Kokonaisvaikutelmaksi saatiin 9 ja täytyy myöntää että hyvältä työskentely tuntui myös omaan "käteen". Yhteispisteiksi 161,5 eli nippa nappa - mutta ihan oikeutetusti - ykköstulos. Luokan kolmas sija ja collieista toinen.

Olin todella tyytyväinen, etenkin kun ottaa huomioon tuon koiran mielentilan ennen kehää menoa. Olisi todella mielenkiintoista tietää mitä sen päässä liikkui. Noita juniahan kulkee Aholaidan kentän vierelläkin joten jäin miettimään menikö junia silloin kun Aholaidassa viimeksi ammuskeltiin? Ja kumpi ääni sitten olikaan se mikä koiraa paineisti? Entäpä silloin kun oltiin ensimmäistä kertaa yrittämässä BH-koetta? Myös luonnetestipaikan lähellä oli junanrata...