Kuuma hautova keli jota kohtuullinen tuuli ei juurikaan helpottanut. Ehkä hieman vähemmän paarmoja kuin muuten. Oltiin Vesangassa pienellä porukalla (MM, KN ja JK).

Etukäteen olin suunnitellut Lakille hallintatreeniä eli tyhjiä pistoja ja niiltä haltuun keskilinjalle ennen uudelle lähetystä. Onneksi kuitenkin älysin vähentää suunnitelmaani sillä kahdessa tyhjässä ja loppuun kahdessa maalimiehessäkin oli ihan riittävästi tällä kelillä.

Ensin näytettiin lakille kaikkien kolmen maalimiehen metsään meno. Kaikki menivät eri suuntiin yhtä aikaa ja me vaan patsasteltiin keskilinjalla Laki hihnassa, toki hirmuinen hinku sillä oli metsään. Sitten koira autoon.

Muutama koira treenattiin välissä ja sitten laitettiin Laki tyhjälle. Tässä vaiheessa metsässä piilossa ei ollut ketään. Hyvin se lähti etsimään joskaan ei ihan sellaisella draivilla kuin joskus. Ja se etsi kauan. Periaatteessa annoin sen tehdä töitä niin kauan kuin halusi, valvoin vaan ettei vaihda keskilinjan toiselle puolen. Kuitenkin vähän jo sitä huutelin kun koiraa ei näkynyt missään. Se tuli edempää rataa pois ihan niinkuin pitikin, tuli suoraan mun luokse mistä palkkasin sen makupaloilla.

Toiselle puolelle samanlainen, täälläkin se viipyi kauan ja eteni etsiessään. Tuli kutsumatta pois mistä tietysti kehuin ja palkkasin kun tuli luokse. Tän jälkeen otin sitä pannasta kiinni ja rauhoittelin sekä juotin jotta maalimies pääsi piiloon koiran huomaamatta.

Kolmannella pistolla alueella oli syvä kanjoni minkä pohjalla meni metsätie. Koiran piti siis mennäö rinnettä alas, tien yli ja toista jyrkkää rinnettä ylös. Tähän otettiin hei-huuto, siitä huolimatta Laki ei edennyt toisen rinteen ylös asti vaan kaarsi aluetta eteenpäin ja tuli sitten takaisin. Otin sen kiinni ja otettiin toinen hei-huuto minkä jälkeen hyvä lähtö ja maalimies löytyi nopeasti.

Neljännellä pistolla maalimiehen oli tarkoitus edetä suoraan syvälle, jotta jäisi ainakin hyvä hajuvana mitä edetä. Laki läähätti jo kovasti eikä ollut yhtään lähdössä metsään. Juotin sitä taas ja kun vähän omalla liikkeellä autoin se lähti. Edettyään pienen matkan se kurvasi vasemmalle, missä oli edellisellä koiralla ollut maalimies. Ja sieltä alkoi kuulua haukku! Vähän aikaa sitä ihmeteltiin ja tuumattiin että maalimies on sitten varmaan siellä, menin koiran luokse. Eikä siellä ketään ollut! Laki haukkui maalimiehen vanhaa hajua sekä kahta koivupölliä - tokihan tämä vähän näytti piilolta. Pyysin koiran pois ja menin lähettämään sen siihen paikkaan mistä se oli kurvannut tänne tyhjälle piilolle. Mutta Lakipa koukkasi takaisin tuonne. Nyt se ei enää haukkunut mutta kävi ilmeisesti tarkastamassa "piilon" paremmin sillä kohta se tuli lujaa pois, ja jatkoikin siihen suuntaan mihin lähetin. Maalimies löytyi helposti, tällä kertaa Laki oikein varmisti että se on nimenomaan siinä ja haukku oli nyt ihan eri sävyistä. Kas kun pikkukoiraa oli huijattu!

Varsinaista hallintaongelmaa ei tällä kertaa siis ollutkaan. Tyhjiä pitää kyllä harjoitella paljon jotta saadaan ne lyhyemmiksi. Toisaalta motivaatiota ja hetsaaviakin treenejä pitää tehdä jotta vire säilyy. Ja ehkä ihan ilmaisutreenikin johonkin väliin... vaikka haukku on nyt hyvän sävyistä, se on katkonaista kun Laki läähättää. Ja noita tyhjiä piilojakin pitää ottaa. Paljon siis on treenattavaa.