Edellisen postauksen jälkeen ollaan treenattu useita kertoja. Olen pyrkinyt keskittymään itse asiaan ja pitämään treenit lyhyinä, ulkona liukkailla ei olla tehty vauhtiliikkeitä ja sisällä taas on keskitytty niihin. Aika mukavasti on mennyt koko ajan joten hyvillä mielin lähdin Varkauteen tokokokeeseen. 

Me ei olla käyty Varps-areenalla mutta Laki ei kyllä kummastellut paikkaa ollenkaan. Pohja vaikutti mukavan pitävältä ja lämminkin siellä oli. Ainoa miinus on melko ahdas valmistautumistila ja järjestäjän toiveesta siihen otettiinkin vain suoritusvuoroaan odotteleva koira, omalla kohdalla en tässäkään oikein arvannut mitään treenailla sillä käytän aika kovaäänisiä käskyjä enkä halunnut häiritä suorittavaa koirakkoa. Mutta eipä tarvinnutkaan mitään harjoitella, Laki oli kehässä ihan heti mukana hommassa.

Ensiksi kuitenkin paikkamakuu. Oltiin tokana. Laki oli vähän haistellut hetkittäin maata, siitä yhden pisteen vähennyt eli 9

Suoritusvuoroon siis tokana, kävin pikkuisen ulkona välillä mutta sielläkin lähinnä hengailtiin ja syötin muutamia nakkeja, lakilla tuntui olevan kova nälkä.

Seuruu 8. Videoltakin katsottuna se näytti kyllä oikein hyvältä mutta pysähdyksessä Laki ei ollut tarkkana ja joutui peruuttamaan päästäkseen perusasentoon, ja muutamassa käännöksessä myös väljeni hieman. Ei pahasti. 8.

Maahanmeno oli Lakimaisen hidas, alkoi kyllä mennä heti maahan mutta hitaasti... 8,5.

Luoksetulo. Juuri kun olin laittamassa Lakia lähtöpaikkaan alkoi seinällä ollut ilmalämpöpuhallin hurista. Laki sitten tuijotti sitä, miten siinä aktivoin takapalkan kun koira jo töllöttää taakse? Lakin takana vielä oli merkkitörppö joka olisi hyvin voinut merkata namikuppia mutta Laki ei vilkaissutkaan siihen vaan ylös puhaltimeen. No, läpijuoksuksihan tämä sitten meni (lisäksi Laki varasti lähdöstä ts. lähti liikkurin luvalla) eli 5. Siinä meni ykköstuloshaaveet.

Liikkeestä seisominen 9. Tuomari sanoi että Laki väisti hieman pysähdyksessä, no juu, sehän asettelee itseään hieman sivuun kävelylinjasta. Ei kuitenkaan väistänyt yhtään kun tulin takaisin, hienoa!

Nouto 7. Se puhallin puhalsi suoraan mun takaa ja Laki selvästi inhosi tulla vastatuuleen, sitten sivullekäsky jäi noudattamatta kun se pällisteli sitä tuulikonetta. 

Kaukot. Jos tuo äskeinen puhallin häiritsi, nyt tuli häiriötä sitten tuplasti kun hallin toisessakin päässä alkoi puhallin humista. Joten, Laki tuijotteli vuorotin toista vuoroin toista puhallinta eikä edes vilkaissut minuun! Kutsuin sitä ensin nimeltä jotta sain sen havahtumaan, sitten annoin kaksi käskyä joilla sain sen nousemaan. Kun maahanmenoonkin tarvittiin kaksi käskyä menin suosiolla lähemmäs nostamaan sen uudelleen istumaan. Eli 0 tästä.

Hyppy oli muuten erinomainen mutta videolta näkyy että annoin vieläkin liian aikaisin istu-käskyn. Kylläpä se voi olla vaikeaa odottaa että koira ehtii laskeutua ja kääntyä! 8 tästä kun jouduin antamaan toisen istu-käskyn.

Kokonaisvaikutelma 8,5, yhteispisteet 131,5 ja oltiin TAAS viimeisiä. Ei tee kyllä hyvää omalle itsetunnolle tällainen, mietin jo että pakenen paikalta ja jätän kilpailukirjan sinne koska en ikinäikinä enää osallistu tokoon. Videon katsottuani kuitenkin tulin vähän paremmalle mielelle, ei se tosiaankaan niin kamalalta näyttänyt kuin mitä numerot antaa ymmärtää.