Pitkästä aikaa tottistreeniä. Noukan nurtsilla.

Ekaksi tokon avo- hyppyä. Pitkän tauon jälkeen jälkeen Lakissa oli virtaa ihan riittämiin ja hypyt oli tosi lennokkaita ja Laki jäi kauas esteestä. Ei myöskään ollut mitään väliä sillä kuinka kaukana itse seisoin lähettäessäni. Sensijaan istumajouset olivat jotensakin jäykät elikkä istu-käskyä piti toistaa pariin kertaan. Kun sitten palkkasin istumisesta heittämällä nakin, Laki alkoi istua nopeammin. paluuhyppyä otettiin myös muutamia kertoja ja vieläpä niin että koira oli vinossa esteen takana, hypyn kautta tuli silti. Eteenistuminen oli hankalaa kun se tuli niin voimakkaasti ettei meinanut mahtua mun ja esteen väliin vaikka tilaa oli ainakin kolme metriä.

Seuraamista. Päätin olla kokonaan ilman hihnaa sillä arvelin että odotettavissa olisi lähinnä liiasta innosta johtuvia virheitä. Enkä niistä halua turhaan huomautella. Sensijaan jos seuraamispaikka väljeni tai kontakti katosi, käännyin heti oikeaan tai tein täyskäännöksen. Tämä toimi ja sain palkattua monta kertaa todella hyvästä asenteesta ja teknisestä suorituksesta. Jeee!

Eteenlähetys, makupalapurkki oli viety etukäteen. valmistelevassa osuudessa kovasti edistämistä, peruuttelin välillä ja lähetin sitten kun seurasi hyvin ja piti kontaktia. Lujaa meni ja suoraan.

Otin luoksetulon vauhdista kun Laki oli tulossa takaisin eteenmenosta. tuli tosi lujaa, katseella yritin painostaa koiraa että ei ainakaan hyppäisi vasten, mutta se teki kertakaikkiaan upean jarrutuksen onnistuen välttämään törmäyksen. Tosin  lopputuloksena eteenistuminen oli kuitenkin vasemmalle vino. Ehkä se vielä oppii jarruttamaan myös niin että mahtuu tulemaan suoraan eteen?

Lopuksi treenattiin Lemmikkipalstalta saamieni vinkkien avulla ryömimistä. ja kas, viimeinkin näyttäisi siltä että edistystä alkaa tapahtua. Pidin makupalaa suljetussa nyrkissä, käsi n. 15cm irti maasta ja vedin sitä hitaasti eteenpäin sanoen samalla käskyä. Laki yritti kyljellään, raapien, kaluten, vinkuen, taisipa haukkuakin, mutta lopulta se otti "kyynärpää-askeleita" ja heti kahdesta sellaisesta palkka. Pudotin palkan kädestäni maahan jotta käden kaluaminen ei ainakaan vahvistusi. Ja heti perään uutta toistoa. Näytti siltä kuin lamppu pikkukoiran päässä olisi syttynyt! Nyt en välitä siitä mitä sen takapää tekee, sillä minusta tuntuu siltä että peppu nousee lähinnä silloin kun se saa palkan. Ja jos se näyttää siltä että alkaa ryömimään peppu ylhäällä, siihen takapäähän on helpompi vaikuttaa sitten jälkeenpäinkin. Kunhan saadaan jonkinlainen oivallus aikaiseksi.