Salmen treenit Liepeen ajoradan kentällä. Ihan ensin annettiin Lakin ihan luvan kanssa käydä kentän laidoilla "jätkämäisesti" nuuskuttelemassa, tosin se ei meinannut mennä vaan tapitti mua ja odotti että aletaan treenaamaan :))

Seuraamisella aloitettiin. Alussa vähän häröilyä johtuen siitä että en oikein saanut omaa koordinaatiota kontaktin, käskytyksen ja liikkeellelähdön suhteen pelaamaan, tästä ei siis rokotettu koiraa. Kun varsinaiseen seuraamiseen sitten päästiin, Laki oli tosi aktiivinen ja sillä oli niskakarvat pystyssä! Sillähän on tapana toisten koirien kanssa leikkiessään pörhistellä kovastikin, ja olikin ilo huomata että sillä on pokkaa haastaa minuakin tähän seuraamisleikkiin. Tehtiin pitkähkö pk-tyylinen kaavio niin että vain ihan alussa annoin muutaman välipalkan, sitten kokonaan ilman palkkaa. Ja hyvin jaksoi, yhtäkään pakotetta ei tarvittu! Vasemmalle käännöksiin en ollut ihan tyytyväinen, siksi tein vielä täyskäännökset oikean kautta. Mutta tulossa se vasenkin on, paranee joka kerta!

Sitten muutama istahtaminen. Pari ensimmäistä oikein, sitten alkoi tarjota maahanmenoa. Ja tässä lienee syy siihen että istuminen on hitaamman puoleinen, Laki ei kuitenkaan ole aivan varma mitä siltä vaadin, ja odottaa vahvisteita joita sitten varmaankin huomaamattani sille myös annan. Nyt kova kuri ohjaajalle: istumistreenit ja maahanmenotreenit eri päivinä!!! Ja vieläpä kuureina, 3 päivää perättäin samaa!! Nyt jos rikon tämän suunnitelman, jonkun pitää tulla ja potkaista mua, ja lujaa. Kuitenkin pitää olla tarkkana että homma edistyy: istumisen (ja sitten myös maahanmenon) pitää nopeutua treeni treeniltä, ja virheiden vähentyä. Tuollaisten asioiden seurantaa vartenhan tämä treeniblogi on.

Luoksetulon eteenistuminen. Laki tulee kyllä, ja ilman käsiapuja, mutta on vielä vähän epävarman oloinen. Nyt otetaan tähän käyttöön Jackpot takataskuun, ja kun sattuu niin että Laki tulee täpäkästi ja hyvin lähelle kerralla, jackpot takataskusta esiin ja treeni loppuu siihen. Mitään vauhtihetsaamisia ei oteta kuvioon ennenkuin eteenistuminen on varma ja röyhkeä, matkakin saa olla ihan lyhyt tässä vaiheessa.

Noutokapulahommia sitten. Pari hyvää pitoa ja luovutusta. Kevyellä puukapulalla on jo toivottavan röyhkeä: tämän treenin jälkeen Laki varasteli noutokapulaa mun käsistä ja taas ne niskavillat oli pörhöllään... ja tuli tarjoamaan kapulaa mulle eteen! Liikkumista kapula suussa jatketaan nyt niin että mä peruutan koiran edessä. Niitä käsiapuja ei saa tässäkään käyttää kun ei niitä luoksetulossakaan käytetä! Kun otan luovutuksen, palkkaan kuten luoksetulossa eli palkkakäsi kiinni omaan napaan. Jätettään vieraammat materiaalit nyt kuitenkin vielä tulevaisuuteen, jotta saataisiin hyödynnettyä tätä tunnetilaa mikä tähän kevyeen kapulaan on selvästi alkanut rakentua.

Hyppy. Olin juuri kertomassa salmelle että hypyn kanssa on ollut vaikuksia saada koira hahmottamaan mitä pitäisi tehdä, kun Laki hilpaisi esteelle ja hyppäsi yli! Tokihan este oli vielä ihan minikoossa, parikymmentä senttiä, mutta Laki selvästikin tiesi mitä sen kanssa kuuluu tehdä. tehtiin sitten edestakaisin hyppyä niin että kävelin tai juoksin vierellä, pikkuhiljaa estettä korottaen about 60 senttiin asti.

Lopuksi vähän leikittiin, ensin isolla mötköllä mutta kun saalistaminen meni lähinnä tassupeliksi, hain autosta Letun pallon. Ja sillähän riemu irtosi: Laki haki heitettyä palloa (!), saalisti sitä mun käsistä ja antautui taistelemaan, ja sitten vaan piti sitä suussaan tyytyväisen näköisenä! Ehkä noita palloja sitten täytyy ostaa lisää, nehän ei Letunkaan käytössä kovin montaa treeniä kestä...

Tämä treeni kyllä ylitti kaikki odotukset, ja luottavaisin mielin suuntaamme tulevaisuuteen. Laki on Hyvä Koira!