Jarin kurssin toinen kerta, ja kuten arvata saattaa en ollut ehtinyt treenata kertaakaan tässä välissä. No, tein jäljen jarin ohjeiden mukaan: alku kiven päältä hyppäämällä keskelle ei mitään, ja maaston muotoja hyväksikäyttäen eka esine niin että Lakin oli PAKKO törmätä siihen. Sitten kaksi esinettä hyvin lähelle myös, sitten pari vähän kauemmas, näiden väliin yksi kulma.

Alussa Laki lähti janalle hyvin mutta paahtoi jäljen ohi, tajusi sitten kuitenkin virheensä ja palasi ja tuli heti ekalle esineelle. Tämä siis onnistui hienosti! Sitten se kuitenkin paahtoi kakkosesineestä ihan vierestä / melkein päältä ohi, kolmannen taas ilmaisi varmasti samoin neljännen. Tässä kohden se ei mennyt aivan jäljen päällä ja samaan suuntaan kulkiessaan se myös oikaisi kulman. Sitten loppusuoraa se näennäisesti jäljesti mutta ei löytänyt esinettä. Kun oltiin jo melkein tiellä päästin sen irti etsimään esineen, se löytyikin mutta n. 5 m sivusta siitä missä Laki oli jäljestänyt. Mistä moinen johtuu, mahdotonta sanoa. Oliko esine siirtynyt (varis, korppi?) vai jäljestikö Laki jotain muuta täsmälleen samansuuntaista jälkeä? Vai oliko vain jäljestävinään?

No, jatko-ohjeita:

Kulmat  "valekulmiksi" eli vaikka tehdään kulma, itse jälki kaartaa siten että kulman jälkeen suunta ei oleellisesti muutu. Esineitä edelleen tiheään jotta saadaan vahvistettua tarkempaa jäljestämistä. Kokeiluun myös vauhdin hillintä joko liinalla jarruttaen tai sitten koira käskyllä pysäyttäen.