Aktiivicollieiden pk-leiri Oikarissa. Meillä hakuryhmässä oli kouluttajana Olga Heino.

Lauantain ekassa treenissä laki oli ns. kahvilla. No ollaanhan me treenattu hakua ihan tosi vähän mutta silti olin vähän pettynyt sen suorittamiseen. Tosin olin itsekin vähän epävarma enkä muistanut kaikkia juttuja mitä Lakin kanssa pitäisi tehdä, kuten seurauttaa sitä keskilinjalla ja olla muutenkin tarkkana hallinnan kanssa...

Ekaan treeniin suunniteltiin ohjaajan harhautus, elikkä en tiennyt kummalla puolella on maalimies ja kumpi on tyhjä. No, Laki ei irronnut kummallekaan puolelle... Se tarttui tallauksiin eikä tarkistanut etukulmia, sitten kun lähetin sen uudelleen vasemmalle se eteni ja nosti maalimiehen. 

Sama kuvio tehtiin toisenkin kerran: tällä kertaa Laki tarkasti hienosti oikean puolen mutta siellä ei ollut ketään, sitten se taas ei irronnut vasemmalle. Kun vaihdoin vähän paikkaa se lähti ja taas maalimies löytyi ilman ongelmia. Kouluttajan mielestä (ja totta varmaan olikin) Laki seuraa jälkiä ja ei halua mennä alueelle minne ei mene tuoreehkoa jälkeä. Tätä täytyisi nyt harjoitella olemalla oikein huolellinen sen kanssa msitä maalimiehet menee metsään. Sillehän en voi mitään jos se jäljen ottaa ja sen avulla löytää, mutta sille pitäisi saada myös onnistumisia ilman sitä jälki-apua ja toisaalta se pitäisi opettaa menemään jälkien ylikin.

Sunnuntaina keskityttiin sitten toiseen ongelmaamme eli koiran hallintaan. tehtiin sisääntuloharjoitus (en tiedä miksi näitä ei nykyisin omissa treeneissämme tehdä?) eli Laki laitettiin etsimään ja kun se löysi, menin maalimiehelle ja otin koiran kiinni, sitten palasin keskilinjalle ja kutsuin koiraa. Tämä harjoitus meni hienosti, ainoastaan yhdelle maalimiehelle Laki halusi jäädä hengailemaan, ilmeisesti maaston muodot estivät sitä kuulemasta kun kutsuin. Kun se tuli se kuitenkin tuli suoraan mun luokse josta sen nopeasti palkkasin ja päästin etsimään uudelleen - uusi maalimiehen etsiminen toimii sille myös palkkana. Tässä treenissä se ei myöskään ollut niin jälkiriippuvainen vaan irtosi joka lähetyksellä hyvin metsään. Tosin olin tiukempi keskilinjahallinnankin kanssa. Kaikki taitaa vaikuttaa kaikkeen!

Sunnuntai-iltapäivällätehtiin toisena treeninä esineruutu. Tätä(kin) on Lakin kanssa treenattu luvattoman vähän. Vein ekan esineen koiran kanssa itse ja tämä meni yllättävän hienosti: Laki teki suoran piston ja toi heti esineen. uskaltauduin sitten kokeilemaan toista esinettä niin että s eoli valmiina mutta tässä tein arviontivirheen. Nimittäin ehkä se esine olisi noussut jos olisi ollut samanlainen kuin eka esine, tai edes kangasesine, mutta se olikin muovinen puhelimen suojus ja ilmeisesti laki oli jossain vaiheessa sen löytänyt ja ottanut suuhun mutta ei sitten kuitenkaan sitä voinut tuoda (yäk, pahanmakuinen?). Tein sitten aika kauan töitä että sain tuon esineen tuotettua. Pitäisi harjoitella noita eri materiaaleja ihan pitoharjoituksina, mun olisi pitänyt tietää että tämä on Lakille vaikeaa. Muuten tässä esineruudussa kyllä pitäisi jo alkaa edetä vaikeampiin harjituksiin.