Hakutreenit Saviolla. Nyt tuuli oli vieläkin otolisempi kuin viimeksi, mutta ajattelinkin hyödyntää sen käänteisesti eli treenata niitä myötätuuleen irtoamisia. Maalimiehiä oli vain kaksi (ER ja PJ) jotka sitten siirtyivät omalla puolellaan vaan seuraavaan piiloon.

Ensimmäinen myötätuuleen hei-huudolla. Tapansa mukaan Laki pisti ensimmäisen piston juoksenteluksi, ja jouduin lähettämään sen kolmesti ennen kuin se irtosi suoraan tarpeeksi syvälle. Kiersi maalimiehen tuulen alapuolelle ja nosti sitten takaisin tullessaan.

Kun menin hakemaan Lakia ja talutin sitä pois, Laki riistäytyi minulta irti ja singahti toiselle puolelle. Olimme juuri oikeassa kohdassa tuulta ajatellen ja Laki etenikin suoraan piilolle ja nosti seuraavan ukon. Vähän joutu kuitenkin paikallistamaan kun mm oli tiukassa maakuopassa.

Kolmas myötätuulipuolelle jälleen hei-huudolla. Tämä meni ihan oppikirjamaisesti.

Neljännellä pistolla tuli sitten vähän hahmotusongelmia: vaikka maalimiehen paikka oli sovittu etukäteen ja maalimies oli ihan oikeassa paikassa, minä lähetin väärästä kohtaa. Laki ei saanut hajua ja meinasi kurvata takaisin toiselle puolelle missä huomsikin lähelle keskilinjaa tulleen maalimiehen. Menin vähän matkaa alueelle lähettämään ja irtosihan se, vaikka hajulla ei selvästikään ollut. Kun se oli aikansa ollut pois arvelin sen löytäneen ja lähdin alueelle (näkyvyys oli huono ja tuuli haittasi kuulemista) mutta sielläpä pentu vielä juoksentelikin. Pääsin taas näkemään mitä Laki tekee kun oikeasti saa hajun maalimiehestä: häntä alkaa vispaamaan hillittömästi ja jalat kulkevat tuplanopeudella :)

Viimeinen maalimies oli sitten tarkoitus olla puolipako myötätuulipuolelle. Kun tulimme neloselta, Laki veti kuin faan ja arvelin että se olikin nähnyt pakenevan maalimiehen vaikka minä en sitä nähnyt ja päästin irti. Laki teki upean piston alueen takarajalle ja palatessaan nosti ukon läheltä keskilinjaa! ER ei ollut edes lähtenyt kun ei ollut meitä nähnyt palaavan edelliseltä :D Sattumalta tässä teknisessä epäonnistumisessa onnistuttiin hienosti tekemään sellainen harjoitus mitä monesti vanhoille koirille yritetään saada aikaan siinä ikinä onnistumatta!

Näin jälkeenpäin mietittynä koko treeni oli aika vaikea ja rankka nelikuiselle pennulle. Hyvin Laki kuitenkin hanskasi homman. Itselle nuhteita siitä että en taaskaan meinannut muistaa sanoa niitä lähetyskäskyjä, ja silloin kun muistin sanoin mitä sattuu. Nyt tarkkana tämän asian suhteen, ja lähetystilanteitakin voisi alkaa vähän vakiinnuttaa eikä vaan antaa koiran karata.