Ekat agitreenit Viherlandialla. Viime talvenahan Laki kävi tuolla tottistelemassa, mutta selvästikin paikka oli sen mielestä vieras kun sinne mentiin. KÄveli pää korkealla ja piti suunsa kiinni, eikä riekkunut esteitä kohti kuten Killerillä - ainakaan aluksi. Esteinä tänään putki, hyppy, pituus, kepit ja keinu.

Ensiksi otin keppejä "vemputtamalla". Vähän turhan nopeasti yritin ja laki pääsi muutaman kerran sujahtamaan väärästä välistä siitä huolimatta että Anu roikkui liinan päässä. Kuitenkin molemmilta puolilta ihan onnistuikin. Myöhemmin kokeilin ekan välin hakemista: ensiksi 90 asteen avokulmasta näytin oikeaa väliä vasemmalla kädellä ja oikeassa oli nami valmiina palkkaamaan heti kun koira tulee kepin ohi. Tämä onnistuikin niin hyvin että pystyin lähettämään kauempaakin! Myös toiselta puolelta, mutta kuitenkin koira oli erittäin riippuvainen lähettävästä kädestä. Jonkunlainen herääminen asiaan kuiteskin!

Putkea mentiin suorana, lähettelin ihan umpikulmista. Aluksi laitoin makupala-alustan putken jälkeen, välillä palkkasin kädestä ja lopuksi kokeiltiin mysö alustaa pelkkänä kosketusalustana. Kaikki kelpasi, en varsinaista eroa huomannut. Mutkaputkea otettiin niin että leikasin koiran takana ja otin persjättönä vastaan. Tätä tehdessä Lakin vauhti jostain syystä alkoi hiipua, otinkohan liian monta toistoa?

Pituus. Laitoin makupala-alustan ja avustaja päästi koiran irti, mä ohjasin sivusta/edestä. Ongelmana näytti olevan että Laki hyppää vinoon oikealle. Nyt se ei varsinaisesti tullut sivusta ulos mutta jos pituutta olisi pidennetty (nyt ehkä 80cm), se olisi näin kyllä melkovarmaan tehnyt. Kokeiltiin niinkin että olin edessä palkkaamassa sitä, ja vasta kun oikein hihkuin ja innostin, se hyppäsi suoraan.

Aita. Avustaja päästi irti ja mä palkkasin, nostettiin kerta kerralta rimaa, aloittaen 40 ja korkein taisi olla 55. Sitten vaihdettiin osia, ja nyt Laki sukelsi riman alta! Sitten kun avustaja tuli ihan lähelle estettä saatiin Laki hyppäämään.

Keinu, normaalikokoinen. Mentiin ihan rauhassa, yksi avustaja roikkui hihnassa. Jotenkin Laki onnistui monta kertaa pudottamaan takajalkansa keinun oikealle puolelle, se ei siis varsinaisesti hypännyt sieltä alas mutta ei myöskään seisonut siinä jämäkästi. Toisaalta, se kyllä sitten jäi kiltisti seisomaan alastulokontaktille eikä yhtään arastellut keinulle menoa saatikka keinahtamista.