Hakutreenit Saviolla. Tarkoitus oli ottaa jälleen maalimiesmotivaatiota lisäävä treeni, samalla panostaa pistojen syvyyteen. Tuulesta ei ollut apua, muuten ilma oli hyvä.

Eka maalimies haamuna. Laki innostui jälleen suunnattomasti nähdessään ukon, ja pinkaisi tuhatta ja sataa metsään, löysi varsin helposti.

Toka maalimies meni peitteisempään metsään, siispä annoin Lakin nähdä kun lähti keskilinjalta. Yhtä innokkaasti lähti tännekin ja löytö helppo. Kolmas oli sitten puolipako. Näillä pistoilla en enää käyttänyt liukuhihnaa vaan päästin koiran hihnasta irti, pidin kaulapannasta kiinni ja odotin että rauhottui nanosekunniksi, sitten käsimerkillä ja käskyllä lähetin.

Neljäs mm oli valmiina. Nyt ku ei ollut apua maalimiehestä eikä tuulesta, oli pakko lähettää kuten kaksi edellistäkin pistoa. Ja kas vain, Laki lähti heti laukkaan ja eteni alueelle suoraan! Kuitenkin se kääntyi aavistuksen hieman liian aikaisin aluetta eteenpäin, ja teki sitten upean hienon neliömäisen tyhjän piston. Hetken jo harkitsin että jätetään maalimies sinne ja jatketaan, mutta koska löytämättömyys kuitenkin todennäköisesti johtui koiran osaamattomuudesta, päätin nostaa maalimiehen. Toisellakin lähetyksellä Laki lähti reippaasti, mutta ei edennyt läheskään niin kauas. Menin sitten hieman eri kohdasta lähettämään: nyt laki eteni, joskaan ei niin määrätietoisesti. Eteni sitten niin että siitä ei kuultu eikä nähty mitään toviin! Maalimies kertoi jälkeenpäin kuulleensä sen ikäänkuin kaivavan maata jossain, ehkä se oli mennyt aikaisemmalle piilolle tai sitten löytänyt ketunkolon... kuka tietää. Tältä kadoksissaolopistolta kuitenkin jouduin kutsumaan sen pois, tulihan se sitten heti. Seuraavalla lähetyksellä Laki sitten eteni piikkisuoraan ja löysi maalimiehen.

Viimeiseksi otettiin vielä puolipako. Jälleen palava into lähteä perään, mutta eteneminen meni laajakaariseksi juoksenteluksi, joskin aika pian Laki paikallisti maalimiehen.

Taas täytyy muistaa että Laki on vielä ihan kakara, eihän sillä keskittyminen riitä  jos sen mieleen juolahtaa jotain muuta. Vaikka olin tähän(kin) treeniin ihan tyytyväinen, täytynee seuraavaksi kerraksi suunnitella _oikeasti_ helppo harjoitus.