Tottista tai sen yrittämistä alavajan pellolla. Ainoa paikka meidän pihassa mikä ei ole jääpolanteella, mutta toisaalta tämä pelto on mutainen ja märkä ja siinä on ikäviä nokkosen ja jonkun muunkin oheiskasvin varsia ja korsia pystyssä. Eikä treenaaminen sitten ollut niin laadukasta kuin haluaisin.

Ensiksi otimme noutoa, nyt pidin koiraa hihnassa estääkseni sen karkaamisen heiton jälkeen. Otin ehkä neljä toistoa, joka kerta Laki yritti lähteä kapulan perään -> hihna kiristyi ja Laki pysähtyi, sitten se ei millään meinannut istua perusasentoon ja kun sitten istui ja siitä sen myös palkkasin, kapulalle lähtökäskyn jälkeen se ei enää musitanut missä kapula oli. Etsi se sen kyllä ja toi, luovutukset olivat jopa hyviä. Mutta koska minkäänlaista muutosta toimintaketjuun ei tullut, jätin sikseen, täytyy miettiä.

Seuraamista sitten. Kontakti oli huono, Lakin katse oli milloin missäkin. Toisaalta se piti hyvin paikkansa, sillä on näköjään tapana että kun se katselee muualle, se ottaa fyysisen kontaktin, ei nyt varsinaisesti nojaa mutta pitää itseään kiinni mun jalassa. En kyllä oikein tästä tykkää koska Laki ei tuolloin keskity kunnolla mutta siihen on yllättävän vaikea puuttua jos yritän samalla itse olla eleetön ja pitää katseen eteenpäin.

Maahanmenoja. Tämä oli tänään mission impossible. Sama juttu kuin BH-kokeessa, maahan ei kertakaikkiaan voinut mennä. Houkuttelemalla namin kanssa toki meni, ja pysyikin siellä eli ei ollut edes epämiellyttävää, mutta pelkästä käskystä ei. Koitin vähän niskasta ja pepusta painaakin mutta se sai aikaiseksi vain valtaisan vastustusreaktion. painetta purkaakseni otin tähän väliin leikit (ja Laki syttyikin heti leikkimään) ja tein sitten leikkimäisesti vapaamuotoisia maahanmenoja heittelemällä nameja palkaksi. Tässä ei ollut mitään ongelmaa. On vaan vähän pelottavaa että koira itse voi päättää totellako vaiko ei...

Lopuksi vielä yksi nouto siten, että pidin koiraa ihan reilusti pannasta ja vähän hetsasin kapulalla. Heitin, ja käskin Lakia istumaan. Kun se istui, annoin heti noutokäskyn ja päästin irti. Kun se oli tuomassa kapulaa jo takaisinpäin, peruutin itse kehuen samalla, tulikin hyvää vauhtia loppuun saakka.

Lopuksi vielä leikit. Kun Laki on nyt näin innostunut tätä uudesta mötköstä, pitäisi kokeilla leikkipalkkaa myös seuraamiseen ja perusasentoihin!