Sysmässä Letun kanssa tokokokeessa, Laki pääsi tekemään pikatreenit kun Lettu oli osansa hoitanut. En kuitenkaan mennyt varsinaiselle kisakentälle treenaamaan vaan otin viereisellä aidatulla pikkukentällä mitä otin. Tosin Laki ei ollenkaan katsellutkaan muita koiria vaan keskittyi hienosti mun kanssa puuhailuun.

Aluksi seuraamista hihnassa. Nyt huomautin katsekontaktin putoamisesta, ja kun taas piti kontaktia, kehuin vuolaasti. Toimi hyvin. Tein vaan suoraa ja 90 käännöksiä, juoksua ja hidasta toki myös.

Sitten yksi istumaan jääminen, poistuin 25 askeleen päähän ja palasin palkkaamaan. Sitten yritin liikkeestä maahanmenoa, mutta Laki tarjosi istumista, olisi varmaan mennyt maahankin mutta otin uusiksi, nyt muistin kävellä hitaammin. Hyvä maahanmeno.

Luoksetuloja, istumisesta. Ekalla tuli vähän epävarmasti kaartaen ja sen myötä eteenistuminen vino. Toisella kerralla tuli ihan suoraan. Kummallakaan kerralla en auttanut käsillä. Tämän päälle vielä yksi liikkeestä istuminen ja paluu palkkaamaan.

Vielä pätkä seuraamista, nyt ilman hihnaa. Pari kertaa mainasi ennakoida jättöliikkeitä mutta sanoin "kröhöm, seuraa" ja se riitti, Laki teki taas hienoa seuraamista hyvällä fiiliksellä. On se vaan ihana koira!

Sitten Laki treffasi yhtä muutaman kuukauden itseään nuorempaa pitkäkarvacollieta. Jotenkin Laki käyttäytyi kummallisesti sen kanssa: nuuski mutta kääntyi sitten poikittain ja vähän niinkuin ignoorasi koko koiran. Normaalistihan Laki pyytää heti leikkimään.  En siinä ajatellut asiaa sen kummemmin, mutta kun tulin kotiin, huomasin että Lakin "värkki" oli turvoksissa. No veritippahan sieltä pilkottikin! Siis juoksut! En kyllä ihan vielä olisi niitä odottanut, edellisistä on vasta n. 6 kuukautta!