Treeniringin hakutreeneissä olikin yllättäen niin paljon porukkaa että jakaannuttiin kahtia ja teetätin Lakille ihan oikean etsintätreenin.  Maalimiehille (äiti ja lapsi yhdessä) ohjeeksi vain lähteä metsäautotietä pitkin kävelemään ja sitten jossain vaiheessa painella metsään.

Aloitin metsäautotietä kulkien koira liinassa. Se nostikin tieltä jäljen jonka kyllä arvasin olevan edellisen hakukoiran maalimiehen jälki. Lähdimme kuitenkin jäljelle ja käänsin Lakin sieltä pois vasta kun olin ihan varma että se jäljestää takajälkeä ja olisimme kohta tulleet takaisin tielle. Lakilta olikin tässä jo pahin höyryäminen laantunut ja päästin sen etsimään irrallaan. Kuljimme metsässä metsäautotieltä katsoen tuulen alapuolella ja annoin Lakin johdattaa. Kohtapuoliin palasimmekin metsäautotielle ja mietin kääntyäkö takaisin sinne mistä olimme metsään lähteneet vaiko tarkistaa tietä eteenpäin ensin. No, Laki teki päätöksen: se lähti tien yli metsään ja meni ison montun yli. Kun etsiskelin itselleni kelpaavaa reittiä alkoikin ilmaisuhaukku kuulua metsästä.

Laki oli ensin hieman ihmetellyt kun maalimiehiä olikin kaksi mutta haukkui sitten tosi hyvin niin kauan että ehdin piilolle. Tämän jälkeen lapsi kaivoi haalaristaan palkkarasian ja antoi sen Lakille.

Hienosti meni siis tämä harjoitus kaikinpuolin. Laki oli ottanut maalimiehet ilmavainulla sillä he olivat tulleet metsään juuri siitä tien pätkältä mikä meiltä jäi tarkistamatta.