Keljossa umpipiilopaikassa. Jälki oli reilut 2 tuntia vanha, 780 metriä pitkä. Aamulla jälkeä polkiessa maa ja sammalikko oli jäässä joten varmasti jäi hyvä jälki kun jää rikkoutui. Alueella kuitenkin liikkui yksi koira omistajansa kanssa, todennäköisesti se teki harhajäljenn meille.

Laki nosti jäljen hyvin mutta ajoi puolihuolimattomasti, vieressä kulkevaa polkua pitkin kulkien. Kuitenkin kaksi ekaa kapulaa nousi ja eka kulma meni tarkasti. Sitten Laki jatkoi ilmeisestikin harhajäljelle koskapa en sen työskentelyssä huomannut mitään eroa, suunta vain oli väärä. Annoin sen mennä aika pitkälle, sitten palattiin takaisin ja laitoin sen kohtaan missä tiesin sen olleen vielä oikealla jäljellä. Tästä se nyt jatkoikin ihan oikein, mutta taas kohta jossain polun ylityksessä lähti seuraamaan polkua.Pienen pätkän jälkeen käänsin sen takaisin ja nyt se taas nosti oikean jäljen, muuten en olisi ollut varma mutta se käveli suoraan yhden kapulan yli. 

Jälki meni läheltä yhtä umpipiiloa ja Laki kävi tarkastamassa tämän piilon, jatkoi sitten jälellä kun totesi piilon tyhjäksi. 

Viimeisessä kulmassa tuli jotain epäselvää, tämän jälkeen taas yliteltiin polkuja ja Laki oli aivan kahvilla minnepäin olisi mennyt. Kun se sitten löysi (mun piti taas auttaa) oikean jäljen, se keskittyi aivan ennenäkemättömän tarkasti. Viimeiset 2 kapulaa nousivat taas hyvin.

Liekö nuo harhajäljet ja -hajut sille nyt näitä ylipääsemättömän vaikeita. Useinhan paikka missä se keskeyttää jäljestyksen, on ollut lähellä tietä tai polkua, niin eilenkin. Eikö se vaan ymmärrä että sitä yhtä jälkeä kannattaa seurata, välittämättä muista?