Juhannusväsymys iski enkä saanut suunniteltua Lakille treeniä. Onneksi saatiin olla viimeinen koirakko ja sain kopsattua identtisenä Valton treenin - sehän on samanikäinen ja suunnilleen samoissa vaiheissa etenevä.

Eka pisto umpipiilolle ja palkkaus haukun aloituksesta. Maalimies oli uusi ja ohjeena oli "4 haukkua" ja niinhän siinä kävi että Laki haukahti 2, sitten alkoi kaivaa umpipiilon alareunaa, sitten haukahti taas 2 ja tässä kohti mä tulin jo paikalle ja Laki kaiveli taas, onneksi maalimies odotti vielä seuraavat 2 ennenkuin palkkasi. Tärkein eli palkkaus nimenomaan haukkumisesta tuli siis hoidettua!

Toinen pisto oli puoliumpinainen ja tänne pitkä haukku. N. 15 haukkua tuli vähän vaisusti, odotellen sitä palkkaa, mutta sitten alkoi kaikua ihan eri soundi. Hienoa!

Kolmas pisto oli tyhjä. Laki upposi hyvin metsään, ilemisestikin kävi vähän taaksepäin tarkastamassa mutta etsiskeli kuitenkin tovin ennekuin tuli takaisin.

Neljäs oli maalimies kuopassa avonaisen laatikkopiilon vieressä. Laki ei mennyt lankaan vaan suuntasi suoraan kuopalle ja etupää kuopassa haukkui. Minä käväisin vieressä ja vähän saapastelin siinä ympärillä ennenkuin maalimies palkkasi.

Viides pisto oli sitten peräänjuoksu, otin koiran neloselta kiinni "liukuhihnaan" ja maalimies lähti pakoon kun olimme vasta tulossa piilolta. Päästin Lakin kuin vahingossa perään, maalimies ehti kuitenkin hyvin piiloon ja Laki joutui paikallistamaan ihan kunnolla. Suora palkka.

Noniin, missä ne pistollelähtöongelmat ovat? Syy on nyt ihan varmasti se hihnassa kuljetus. Nyt kun toin Lakia ekalta pistolta irrallaan pois, se oli menossa vaan moikkaamaan keskilinjaporukkaa eikä yhtään kiinnostunut seuraavasta maalimiehestä. Kun otin sen vierelle lähetysasentoon vedin vähän pannasta taaksepäin ja samalla kuiskin sille taikasanoja, näin se saatiin lähtemään. Sitten kun kuljetin sen hihnassa kakkoselta kolmannelle - eli siis tyhjälle - hinku metsään oli paljon suurempi! Nyt täytyy siis tasapainotella noiden hihnassa kuljetusten vähentämisten kanssa ja ympätä mukaan noita taikasanoja vireen ylläpitämiseksi. Mutta olipa hyvä että syy niihin ongelmiin ratkesi ja oli näin helposti korjattavissa!