Aamusella käytiin kävelyllä Vaajakosken keskustassa. Noin aikaisin siellä ei kyllä ollut paljoakaan ihmeteltävää, mutta sitäkään vähää laki ei sitten ihmetellyt eikä säikkynyt. Hihnakävely kyllä on aika tuskaa sen kanssa kun ei sitä ole siihen opetettu... kiertää mua ja singahtelee välillä puskiin ja kävelee eteen. Vetääkin välillä. Sitä saa mitä tilaa...

Sitten käytiin vielä sivistymässä Haapaniemen telakalla. Huteralla laiturilla Laki tunsi olonsa vähän epämukavaksi mutta ei mitään panikointia kuitenkaan. Poismennessä varma veto päällä... kääntyi kuitenkin takaisin kun pyysin.

Kotipihassa pari pientä pätkää seuraamista. Sitten mentiin sisälle treenaamaan.

Keittiössä paikkamakuu. Ekalla yrittämällä Laki nousi heti kun poistuin parin metrin päähän ja pysähdyin siihen. Kävin laittamassa takaisin alas. sitten oltiin minuutti... ja Laki nousi juuri kun aioin kääntyä, varmaankin käsieni liikkeestä katsoessani kelloa!, No pieni tauko, ja uusi yritys. Nyt oltiin minuutti 10 sekuntia yhtämittaa. Ei välipalkkaa mutta ihan alussa ja vähän vaille minuutin kohdalla käännyin kohti koiraa ja kehuin rauhallisesti. Välimatkaa siis n. 3 metriä, ja selin koiraan muu aika. Upeeta!

Sitten tahkottiin eteen istumista. Paino sanalla tahkottiin. Makupaljon vetämänä laki tulee lähelle, mutta ei muuten. Ja jos vedän sen lähelle ja siirrän kädet pois, se vetäytyy kaulastaan taaksepäin lassie-asentoon. Ja kun vaan odotin että toisiko se kuonoaan lähemmäs, se jossain vaiheessa aina pakitti ja sitten jouduin vetämään sen uudestaan - ja tämä varmaankin vahvisti tuota pakittamiskäyttäytymistä koska se alkoi sitten pakittamaan aiempaa nopeammin. Huoh. Mutta onhan tämä nyt saatava kuntoon... KOkeilin niinkin että silittelen Lakin päätä ja painan sitä itseäni vasten samalla kehuen, mutta ei tämä ainakaan saanut älyn valoa syttymään. Vinkkejä kaipaan!!