Eipä ollakaan esineruutua harjoiteltu kuin ihan alkeita. Nyt oli aika kokeilal vähän vaikeampaa - vähän vaan. MM:n kanssa Halssilan hiihtomaan pulkkarinteessä.

Ekan esineen (molemmat oli kuitenkin vieraita esineitä) vein entiseen tapaan Lakin kanssa itse. Nyt Lakia ennen oli alueelle jo tallattu normaalikokoinen ruutu ja siinä oli pari koiraa jo juossut joten ihan pelkkä janatreeni tämä ei ollut. Tekniikka oli kuitenkin tuttu, ja Laki lähtikin iloisesti ja irtosi hyvin sinne mäen päälle minne olin esineen jättänyt. Vaan ei meinannut ottaa sitä suuhun! Tuli välillä poiskin parikin kertaa mutta lähti kyllä uudelleen ja kun tarpeeksi huutelin sitä "tuo"-käskyä Laki viimein otti esineestä varovasti etuhampailla kiinni ja lähti kiikuttamaan sitä mulle. Pudottikin se kerran matkalla mutta poimi itse ja toi ihan kunnolla luovutusasentoon.

Minusta tämä meni kuitenkin aika hyvin joten toisen esineen sitten vei MM. Laki vinkui tämän perään ja varmaan luulikin että nyt alkaa henkilöetsintä. Varmuuden vuoksi vähän hetsasin lakia lähtemään ja sinnehän se singahti ja löysi esineen pienen tarkennuksen jälkeen. Nyt huusin sen "tuo"-käskyn jo koiran tarkentaessa ja tämän esineen laki sitten nappasikin nopeammin ja toi hienosti.