Haapaniemen pallokentällä. Tällä kertaa treenasin Lakin vasta Letun jälkeen, aiemminhan olen tätä välttänyt koska Lakilla oli tapana sitten vaan haistella jälkiämme pudonneiden makupalojen toivossa. Vaan ei enää! Pikkukoira tekee töitä ah niin ihanasti vaan mun kanssa!

Alku taas seuraamisella. Hyvää ja kivaa. Nyt otettiin aika paljon juoksuakin, ja hyvin Laki pysi tempomuutoksissa mukana. Käännökset ok, muutaman pysähdyksen onnistuin sössimään itse mutta pääsääntöisesti nekin olivat hyviä. Väliin otin yhden liikkeestä istumisen, oli erinomainen, poistuin n. 7 askeleen päähän.

Sitten noita asentoja eli istahtamisia, maahanmenoja ja istumisen ja paikallamakuun kestoa. Pientä arpomista oli asennoissa mutta vaadin vaan koiraa kuuntelemaan ja keskittymään niin alkoi ne mennä oikein. Laki selvästikin nauttii siitä että se saa päätellä asioita, olen joskus ennenkin sanonut että se olisi naksukouluttajalle oikein ihannetapaus ;) Kestoa molemmissa asennoissa mitattiin tänään etäisyytenä: sekä istumisessa että makuussa poistuin 25 askeleen päähän, eikä ollut epäilystäkään etteikö Laki olisi pysynyt paikoillaan! Tosin vielä poistun peruuttamalla, mutta silti. Hyvällä mallilla siis!

Noutokapulan kanssa sensijaan jouduin nielemään närästykset... nimittäin otin autosta 700 grammaisen kapulan, ja ekan pitämisen jälkeen Laki alkoi taas väistää kapulaa. Se on sille epämiellyttävä ja sillä hyvä. Koska en halua tästä tehdä erimielisyysmuistiota, vaihdoin taas siihen ohjatun noudon kapulaan, mutta jouduin nyt tekemään taas sen kapulan näyttö "siedätyksen" ennekuin pitämine istuviltaan alkoi sujua. Nyt toki vähän mietityttää tuleeko meillä aina olemaan ongelmia isojen kapuloiden kanssa - toisaalta, kyllähän Laki on kiloistakin kantanut liikkuessaan, ja se on fyysisesti vahva koira. Ja - tämä meinaa aina unohtua -  se on vielä pentu!

Loppuun vielä eteenistumisen tiiviyttä syottämällä ja peruuttamalla. Ihan kuin Laki jo pysyisi ne pienetkin hetket kun en syötä, kuono ylöspäin venyttyneenä? Voi olla että vaan kuvittelen.

Ennen treenin alkua ja jossain välissä leikittiin naruKongilla. Tänään Laki leikki ihan tosissaan, siitä todisteena mustelmat mun käsivarressa :D

Iltapäivällä kun oli tosi lämmin ilma ja minä lähdin vanhempien koirien kanssa uimaan, Laki jäi ensimmäistä kertaa yksin pihalle. Annoin sille syötäväksi kurkkutorven, ja takaisin tullessamme Laki olikin sitten yltiöpäisen iloinen, pussailusta ei meinannut loppua tulla, ja meidän piti yrittää ottaa poseerauskuvia ;)

1475165.jpg