Nyt kun päätin alkaa treenaamana tiheämmin, tuotti se heti toisena päivänä tulosta :D Nimittäin Laki oli aivan valtavan hieno ja hyvä tänään Haapaniemen pallokentällä.

Eilisestä riitelystä sen kanssa mieleni pahoittaneena päätin kokeilla koko treenin ilman hihnaa, ettei tule yhtään turhaa kovisteltua koiraa, mielummin helpottaisin harjoitusta. No, ei tullut minkäänlaista tarvettakaan hihnalle, sillä Laki seurasi hyvällä kontaktilla ja pysyi paikallaan kuin naulattuna! Molemmat jätötkin olivat nopeat ja suorat. Istumisessa tein myös kauas poistumisen, hyvin pysyi. Maahanmenoja otin normaalin jätön lisäksi myös nameja heittelemällä.

Muutaman luoksetulon eteenistumisen otin silleen että koira oli vapaalla ja kutsuin siitä luokse. Tuli joka kerta lähelle, kerran vähän vinoon mutta arvelen sen johtuneen siitä että vapautin koiran aina heittämällä namia oikealle. Kun sitten seuraavalla kerralla vapautin heittämällä vasemmalle, oli seuraava perusasento taas suora. Vaihdella siis pitää.

Paikkamakuun kimppuun sitten. Olin laittanut jalismaalin viereen pari purkillista neuta mistä oli sitten tarkoitus napata purkki kun menen takaisin koiran luokse. Jotenkin ajatuskatkos kuitenkin iski ja laitoin koiran makuulle niin että purkit olivat sen takana. Hyvän paikkamkuun jälkeen kun sitten olin menossa hakemaan purkkia, Laki hämmentyi kun menin sen taakse ja se kääntyi nousten istumaan. Sain kuitenkin sen ihan nätillä käskyllä takaisin maahan mutta harmittihan tämä silti. Toisen session älysin sitten laittaa niin että ei tarvinnut taakse mennä. Hyvin pysyi tässäkin, ja mikä mukavinta, molemmilla kerroilla se myös jäi heti eka käskyllä maahan!

Hyvä mieli tästä treenistä, ei olla ihan toivottomia. Tokikaan tänään ei paljoa häiriötä ollut mutta täytyy sitäkin treenailla useammin. Nyt vaan toivotaan että päästään siihen BH-kokeeseen... mitään ei ole vielä kuulunut.