Saviolla "keskellä". Tarkoitus oli ottaa etukulmat hei-huudoilla (radiopuhelimet käytössä) ja kaksi taaempaa puolipakoina. Kaikki 50 metrissä. No, aina ei voi voittaa...

Tullessani alueelle etukulmamaalimiehet siis valmiina piiloissa. Lakilla oli hirmuinen veto päällä mutta se "takertuikin" keskilinjaihmisiin... siis vaikka otettiin useampi hei-huuto, se vaan kiersi lenkin ja tuli keskilinjalle. Kerran se jo lähti eteenpäin mutta kaarsikin sitten autoille, eli irtosi kyllä, mutta ajatus totaalisesti hukassa.

Otin sen hihnaan ja käytiin hajunhakukävelyllä. Juu, palatessani keskilinjalle tajusin että sille ei vielä ole opetettu mitään etsintäkäskyä! Eihän se sitten lähtenyt sen paremmin kun ei mitään apua ollut tarjolla, enkä enää viitsinyt hei-huudattaakaan. Pentu hihnaan ja mentiin yhdessä maalimiehen luokse. Maalimies palkkasi normaalisti.

Toiselle puolen olin jo ajatellut muuttaa suunnitelmaa mutta Laki vaikutti nyt keskittyvämmältä, niinpä uskalsin kokeilla. Vain yksi hei-huuto ja päästin koiran metsään. Nyt ei mitään ongelmia, sinne pusikkoon katosi ja kohta kuuluikin kehut maalimieheltä.

Kolmas puolipako: Laki taas kiljui innosta kun näki maalimiehen tallustelevan metsän siimeksessä. Kun mm hävisi näkyvistä, päästin Lakin perään. Se juoksi puoleenväliin ja pysähtyi: maalimies istua kökötti täysin näkyvissä kirkkaanvärisessä takissaan! Tällaisestahan koira kun koira ottaa helposti mörön, Lakikin siinä patsasteli pää pystyssä ja arvioi tilannetta, päätti kuitenkin jatkaa matkaa ja meni sitten suoraan maalimiehen luokse. Arvannette että en ollut tähän oikein tyytyväinen, mörköriskin lisäksi en haluaisi että pentu löytää yhtään ukkoa näköaistillaan varsinkaan noin kaukaa... No, maalimiehet täytyy vaan jatkossa muistaa ohjeistaa paremmin.

Neljäs ja viimeinen maalimies oli sitten onnistunut puolipako, vaikkakin maalimies meni erehdyksessä samaan piiloon missä oli ollut toka maalimies myös. Alue on aika jyrkästi kaartuva. En kyllä usko koiran tajunneen tätä, joskaan näitäkään ei saa päästää jatkossa tapahtumaan, enhän halua opettaa koiraa tarkistamaan vanhaa piiloa!

Vaikka vähän tylsä maku jäi tästä Lakin treenistä, onhan se ihan luonnollista että vaikeuksia tulee tuon tuosta. Nyt selvitettiin ongelmat kuitenkin. Jatkossa pitää vaan olla itse huolellisempi ja teroittaa maalimiehille ohjeet päähän tarkasti, kaikkine lisävivahteineen. Kun treeneissä on mukana uudempia harrastajia, ei voi olettaa että he automaattisesti tekisivät niin kun toivon eikä edes välttämättä muista jos joskus kauan sitten on jotain sanottu. Kirjaan tähän ne asiat mitkä pitää aina muistaa:

-maalimies ehdottoman hyvin piiloon, huomioiden vaatteet (maastokuviokankaita on tarvittaessa)
-maalimies hiljaa ja liikkumatta niin kauan kunnes toisin määrätään
-palkka vasta kun pentu ottaa fyysisen kontaktin
-maalimiesten paikka pitää valita huolella niin että radalla edetään koko ajan
-keskilinjaihmisten on vahdittava että maalimies on siellä missä pitikin