Jiihaa, kevään ensimmäiset hakutreenit! Laukaanteiden välissä oltiin MM:n ja PL:n kanssa. Ihan pikkuisen siellä oli vielä lunta mutta ei haitaksi asti. Muistinvirkistys oli päivän idea ja Lakille kaksi maalimiestä: ensimmäinen valmiina piilossa tuulen puolella ja toinen sitten viivästettynä näkölähtönä. Ekalla hakkkua niin kauan että tulen paikalle, toiselta palkka hyvästä haukusta. Palkkana molemmille kissanruokaa.

Laki tuli ihan intopinkeenä alueelle. Itsellä oli vähän hakusessa rutiinit ja keskilinjakäyttäytyminen... no ekalle lähetykselle Laki lähti kyllä käskystä, mutta pysähtyi sitten ja kääntyi katsomaan minua. Annoin uuden käskyn ja pienen harkinnan jälkeen Laki lähti syvemmälle. Sitten vauhtia piisasikin.. ja kun laki sai maalimiehestä hajun, se juoksi haravoiden hajuvanaa... no tosi pian sitten löysi. haukkui tosi hyvin mutta sitten kun minä menin piilolle, se hiljeni ja alkoi töniä maalimiehen käsiä. Odotettiin että haukahtaa vielä ja sitten palkka.

Otin lakin hihnaan ja toinen maalimies käveli metsään kun lähestyimme keskilinjaa. Ajattelin odotella niin kauan että laki rauhoittuu ja hiljenee... se kyllä istui kiltisti vierelläni mutta vaikka pahin älämölö loppui, vinkuminen jäi. Yritin sitten lähettää mahdollisimman hiljaisena hetkenä. Hyvin lähti, suoraan ja lujaa, ja löysikin heti. Hyvä haukku täälläkin.

Laki olisi ollut halukas etsimään lisääkin mutta seuraavalla kerralla sitten :)