Hakutreenit Laukaanteiden välissä. Tehtiin keskilinja nyt siitä metsään menevästä polusta niin että oja tuli radalle poikittain. Sää oli mukava. Lakille oli ajatuksena tehdä kisamainen treeni kuitenkin niin että tiesin missä maalimiehet olivat mutta kaikki olivat valmiina piilossa. Kaikille ohjeet haukuttaa aika kauan ja palkata sitten.

Radalle tultaessa Lakilla oli kauhea hönkä päällä ja ekalle pistolle upposikin hyvin. Siellä oli MM umpparissa, jonne Laki väen vängällä tunki naamaansa, haukkui kyllä ihan hyvin joskin oli kuulemma pitänyt taukoja ja katsellut mun tuloa.

Tokaksi meinasin ottaa tyhjän piston toiseen etukulmaan, mutta laki oli sitä mieltä että turha vaiva, minä en mene! Kun sitten vähän supatin sen korvaan, se lähti ja teki hienon laatikkopiston mutta vähän laiskasti liikkui.

Toiselle puolelle ajatuksena myös tyhjä mutta Laki ei taaskaan halunnut mennä, jäi aika lähelle pyörimään, yritin kutsua sitä pois, mutta turhaan. Kunnes se sitten lähti laukkailemaan kohti takakulmaa missä siis viimeiseksi aiottu maalimies PL odotteli. No, olen tehnyt sellaisen periaatepäätöksen että en koskaan kutsu koiraa pois jos sillä on mahdollisuus olla hajulla maalimiehestä, niinpä Laki sitten rymysi ojan yli ja haukku alkoi kaikaa takakulmasta. Oikein hyvin ilmaisi sielläkin.

Mutta meillä oli vielä yksi maalimies metsässä radan puolivälissä. Laki oli jo sitä mieltä että sinne ei todellakaan kannata mennä, niinpä otin ääniavun ennen lähetystä. Nyt oli taas vauhdikas lähtö ja löytökin varsin helposti. Tämä maalimies oli kompostikehikko-kangasviritelmässä ja Laki ilmeisestikin töni piiloa ja se meinasi kaatua. Muutama haukku, ja Laki oli jo kääntynyt pois! MMM sai kuitenkin Lakin pidettyä paikalla ja pari lisähaukkua kun tuli, tämä palkkasi, ihan ok tuossa tilanteessa. Tosin onhan Laki ennenkin tehnyt umpipiiloilla sitä että käy ottamassa uuden vauhdin ja lähestymisen ja aloittaa ilmaisun uudelleen, mutta onhan se tehnyt myös sitä että välttelee epämieluisaa piiloa.

Treenin päälle leikitin Lakia hieman jutellessamme seuraavan koiran treenistä. Innoissaan tuo oli patukassa kiinni - ja vähän mun käsissäkin...

No, kolmenlaisia ongelmia siis jatkoon treenattavaksi. Miten saada tuo lähtemään pistoille sinne minne minä käsken, oli siellä maalimiestä tai ei? Sitten tuo haukun pätkiminen ja minun lähestymiseen reagointi, sitä nyt on helppo harjoitella. Piilokäyttäytyminen on sitten kolmas, sinne piiloon ei tarvitse tunkea eikä niitä tarvitse kaataa, riittää kun haukkuu siinä lähellä. Toisaalta, rauniotreenejä ajatellen koiran taas pitäisi tunkeutua..