Tulipa (taas) todettua että Lakin kanssa ei kannata treenata kun se on tosi nälkäinen. Kävin etukäteen viemässä eteenmenokippoja kentälle, vein kolme, suoraan "jonoon" tarkoituksena lähettää koira yhdelle, näyttää toista ja lähettää se sitten taaempaa... hieno teoria.

Aluksi tein ihan vähäsen seuraamista joka oli aivan kamalaa. Kyllä Laki aina korjasi kun huomautin kontaktista, edistämisestä.. mutta taas mieli veti jo ihan muualle kuin siihen mihin piti. No, otetaan sitten se eteenmeno, ajattelin. Ensin vähän suuntasin koiraa ja sanoin vihjesanan. Se olisi lähtenyt samantien, mutta odotin siltä edes kontaktia, ja kun sitä en saanut, käännyin ympäri ja otin pienen pätkän seuraamista joka oli aivan yhtä hektistä kuin äskenkin. Kun lopulta lähetin sen eteen, se sinkosi kentän laitaan ja vaikka olisin tappanut kissoja se ei olisi tullut takaisin... kiersi siellä pari suojelupiiloa ja mitä ilmeisimmin näki yhden palkkakipoista ja meni sinne. Ennenkuin ehdin hätiin se ehti toisellekin kipolle... kolmas kippo sitten säästyi ja sille saimme tehtyä mitenkuten jonkunlaisen eteenmenon.

Se treeni oli sitten siinä. Hain Lakin iltaruuan ja laitoin sen kentälle syömään, itse käveleskelin ympärillä ja ammuin sille kaksi kertaa. Molemmilla kerroilla se lakkasi syömästä ja juoksi pienen lenkin mutta palasi sitten syömään. Ihan kuuro paukuille se siis ei ole, tähän täytyy kiinnittää huomiota.

Syönnin päälle (tosi fiksua) otettiin vielä pehmopallo ja leikittiin sillä. Aluksi Laki vaati vähän sytyttelyä mutta antautui sitten leikkimään, se sekä haki palloa että taisteli siitä, ja kantoikin. Mukavaa :)