JATtilan kisat. Tuomarina Minna Jokisaari erikoisne paimennuspilleineen. Radat ei todellakaan olleet helppoja ja tuloksia tuli vain kourallinen, nollia sitäkin harvemmin. Mutta ei niin vaikeaa etteikö olisi voinut onnistua, vaan toisin - TAAS - kävi.

Jokaisella radalla meille kävi käytännössä samalla tavalla: kun rata oli käynyt ekan lenksun ja palasi ikäänkuin lähtö- ja maaliaaluetta kohti, Laki lukitsi edessä olevat esteet ja suoritti ne loppusuorana. Eli eteni vaan vaikka minä kiekuin ja kaikuin ja hypin ja pompin, ei auttanut. Juu, ainakaan meillä ei ole loppusuoralla irtoamisongelmia mutta ongelma on suurempi kun koira päättää milloin se loppusuora on, ja tiedoksi tähän väliin, Laki ei (vielä) osaa numeroita.

Ekalla radalla sain koiran kutsuttua silleen takaisin että saatiin loppuratakin suoritettua ja muita virheitä ei tullut kuin tuo yksi väärä rata. Ja vauhtiakin oli sopivasti, joskin pujottelu oli jostain syystä hidas? Toisellakin radalla Laki pujotteli normaalia hitaammin, kolmannella radalla me ei päästy pujottelulle asti. Kontaktit se juoksi iloisesti läpi. Tämä on asia johon täytyy alkaa puuttua, mutta miten? Treeneissä se pysähtyy 98% varmuudella mutta kisoissa ehkä 20%. Toisaalta se ei kyllä virhettä tee siinä, tulee hyvin alas asti.

Ja kun poistuimme radalta, Lakilla oli ihan hirveä kiire, jonnekin, en meinannut ehtiä sille hihnaa laittaa ja se yritti jopa änkeä poistumisalueen aitojen välistä. No, autossa mulla oli purkillinen Natural Menun tuoreruokaa, olisiko se aiheuttanut tämän hirmuisen kiireen autolle? Laki ei syönyt ennen kisoja kun eka startti oli klo 15.30. Ehkä ainakin seuraaviin kisoihin kokeilen antaa sille ruokaa ennen kotoalähtöä niin se ei olisi niin kamalan nälkäinen.

Mutta jotain täytyy tuolle ohjaukselle tehdä, meidän kisaesiintymiset on menneet alaspäin kuin lehmän häntä sen jälkeen kun Taito-ryhmä loppui. Mutta emidän alueella ei tarvita alueellista valmennusta koska meillä järjestetään niin paljon ylimääräistä koulutusta - vaan meidän osalta ne on sattuneet juuri työmatkojen, loman, sairastumisien yms. kanssa päällekkäin. Tai sitten kurssit perutaan tai siirretään. Yksi vaihtoehto olisi tietysti lähteä hakemaan koulutusta muualta, moni täältä ajelee säännöllisesti ACElle Kuopioon ja Tampereen suunnaltakin löytyy ammattiapua. Harkitaan.