Hakutreeneissä Saarimäessä. Oltiin pienellä porukalla (MM ja PL) niinpä maalimiehet menivät valmiiksi "piiloon" ja minä lähdin viemään Lakia hihnassa alueelle. Tarkoitus oli sitten päästää se irti ja käveleskellä sen kanssa "vahingossa" maalimiesten läheltä ja antaa pennun huomata heidät. Maalimiehet oli ohjaistettu menemään erikoisiin paikkoihin kuten maakuoppiin ja kivien päälle.

Autolta lähtiessä Lakilla oli jo hirveä kiire metsään, se veti hihnassa! Päästin sen sitten hyvissä ajoin irti ja se pinkaisi oma-aloitteisesti eteenpäin, ja selvästikin alkoi etsiä! Maakuoppa oli vaan vähän hankala, Laki kiersi sitä jopa 15 metrin säteellä. Lopulta se hoksasi kuopassa makaavan ihmisen ja ilman mitään ongelmia meni tämän luokse.

Kievn päällä istunut PL ei ollut kovinkaan hankala, Laki huomatessaan hänet pysähtyi ja hetken jo luulin että haukahtaa, mutta jatkoi sitten matkaa ja kapusi kiven päälle myös.  Sitten pari kuoppaa ja yksi tiheä puska vielä, kaikki suunnilleen samalla kaavalla.

Ainoat ongelmat tällä kertaa johtuivat siitä jo löydetystä maalimiehestä. Laki kun mielellään meni aina tämän luokse takaisin kerjäämään lisää namppaa. Seuraavalla kerralla mun täytynee sijoittaa maalimiehet niin kauas toisistaan, että jo löytyneelle jää paljon etäisyyttä - itse kuljetan koiran lähemmäs sitä seuraavaa. Tai sitten jos ollaan isommalla porukalla päästäisiin totuttelemaan siihen että "ryhmä" pölisee ja kulkee keskilinjalla mutta ei noteeraa koiraa.

Iloinen huomio oli se, että Lakilla oli jo selvä käsitys siitä mitä metsässä tehdään. Nyt täytyy alkaa katsomaan että maalimiehet ovat näkymättömämpiä jotta saadaan koiran nenäkin käyttöön.