Iltapäivällä käväisin vetämässä pikaiset treenit entisen Transpointin pihassa. Asfalttipiha sateella ei kyllä ole koiralle mikään miellyttävä ympäristö, mutta kaikkeen pitää tottua...

Aluksi seuraamista. Kyllähän se sade Lakia sen verran ällötti, että istuminen oli varsin vastentahtoista. Sinnikkäästi vaan vaadin sitä istumaan ja kun se sitten alkoi istua, ei se enää edes yrittänyt jäpittää vastaan. Itse seuraaminenkaan ei ollut ihan parasta Lakia, se ei pitänyt päätään yhtä ylhäällä kuin normaalisti joskin paransi loppua kohden. 

Jättöliikkeet: Istuminen hidas, kyllä pysähtyi heti mutta istui kuin hidastetussa elokuvassa. Palkkasin heti kun pylly oli maassa, silmäkulmasta vahdin ja kävelin koko ajan eteenpäin. Voi olla että se vähän nopeutuikin tai sitten vaan kuvittelin. Maahanmenossa sensijaan ei ollut mitään ongelmia. 

Sitten otettiin pari settiä seisomista. Jätin koiran seisomaan ja kävin välipalkkaamassa 5krt sitä antaen samalla uuden käskyn. Tämän jälkeen otin liikkeestä seisomista pienellä käsiavulla ja nopealla palkalla. Näitä 3. Sitten kokeiluna ilman käsiapua, ja kas, Laki seisoi! Tämä piti toistaa ettei ollut vahinko, jälleen onnistui! Totuuden nimissä täytyy kertoa että jos olisin kävellyt pidemmälle, se olisi varmaankin istunut. Tuon 5-6 askelta kuitenkin sain kävellä ja koira vielä seisoi, ja siitä heitin sille ison nakinpalasen!

Seisomisharjoittelun jälkeen omaa epävarmuutta oli paikattava tarkastamalla istuminen ja maahanmeno vielä kerran. Molemmat onnistuivat kyllä. Lisäksi otin muutamia eteenistumisia.

Oli oiva paikka treenata, liikenteen ja teollisuuden melua aika rutkasti mutta silti ihanan tilava alue. Ja olisikohan siinä iltasella valotkin...?