Illansuussa Killerin parkkiksella. Jonkun verran ohikulkijoita (myös koiria) mutta ei ne meitä haitanneet :)

Seuraamisessa päätin tarttua härkää sarvista ja tehdä saman kuin Letunkin kanssa on osoittautunut hyväksi: kaivelin esiin naksuttimen. Pointtinahan tässä ei ole ollenkaan tuo operantti menetelmä, vaan se että pystyn eleettömämmin palkkaamaan koiran oikeista asioista enkä koko ajan ole höpöttämässä sille tai houkuttelemassa sitä nameilla.. Minä siis vaan kävelen, sanon seuraa ja kun koira on hyvällä paikalla hyvässä asennossa naksautan ja palkkaan. Ja kas vain: jo muutaman naksupalkan jälkeen Laki oli aktiivisempi, tarkempi ja ryhdikkäämpi kuin aikoihin näissä ilman-hihnaa-seuraamisissa! Uskomatonta!

Sitten jauhettiin noutoa. Aluksi kapulalla vaan ota-pidä-irti, sitten tähän liittäen vähän taka-askelia. Hyvin meni, Laki piti hyvällä otteella ja en niinku meinannut päästä alta pois kun se jo tölväisi mua kapulalla mahaan. Sitten kokeilin pari heittoa, kaivelin varulta namin käteen heiton ajaksi mutta ei tuo yrittänytkään varastaa. Näihin noudot olivat muuten ok, mutta ravilla palautus... tämän johdosta tein pari kertaa niin että jätin koiran istumaan kapula suussa ja otin luoksetulona. Näissä laukkasi, vaikka toisella kerralla oli käynytkin maate ja pudottanut kapulan. Poimi sen kuitenkin käskystä itse ja toi siis laukalla.

Hanskanoutoa sitten myös: ensin ota-pidä-irti, sitten peruutusta. Tämä meni myös hyvin. En alkanut heittelemään hanskaa nyt ollenkaan, vahvistetaan ensin tätä pitoa kunnolla.

Eteenmenolle. Olin vienyt palkkapurkin valmiiksi, menin eka kerralla lähettämään melko läheltä (n. 20m). Nyt ei ollut mitään ongelmia valmistelevan osuuden kanssa ja hyvin lähti eteenkin, tosin alkoi miltei heti katselemaan missä se purkki on, onneksi sitten näkikin sen jo. Uusi lähetys palkan latauksen jälkeen pitkältä matkalta, tämä oli upea! Kolmas kerta sitten ilman palkkaa purkissa, lähetys lyhyeltä matkalta ja maahankäsky puolivälissä. Onnistui, jeejeejee!

Vielä kokeiltiin vähän ryömimistä. kyllähän tuo namin perässä ryömiikin mutta se idea puuttuu edelleen (no mistäs se olisi itsekseen koiran päähän putkahtanut).