Lasilandian parkkiksella, missä onkin iso ja tasainen ja lisäksi rauhallinen paikka treenata. Äänihäiriötä kyllä on mutta ei läpikulkua.

Ihan aluksi vietiin yhdessä eteenmenopurkki kentän laitaan. Sitten otettiin seuraamista. Aluksi Laki kujuili sinne purkille mutta alkoi sitten keskittyä olennaiseen. Seuraaminen olikin (jälleen) hienoa, nyt olin huomaavinani että vasemmalle käännökset ovat jäämässä vähän vajaiksi, täytynee niissä taas välillä avustaa kädellä.

Sitten otettiin se eteenmeno. Laki kyllä muisti että purkki on jossain, mutta ei että missä. Oli kovasti lähdössä ihan väärään suuntaan. Lopulta se ehkä näki purkin lumipenkassa ja sain sen lähtemään, meni sitten ihan suoraan ja hyvällä vauhdilla. Tästä suoraan luoksetulo: Laki tuli niin lujaa että kun istui eteeni, sen etupää vielä vauhdin voimasta luisti mun jalkojen väliin ja koko koira oli lentää selälleen kun pää jäi kuitenkin mun mahaa vasten... No, pieni korjaus muutamalla askeleella ja uusi eteenistuminen, ihan ok. Sitten seuruutin eteenmenopurkille (hienoa!) ja latasin sen uudelleen, taas seuruutus takaisin ja uusi eteenmeno. Nyt ei epäröinyt vaan pyrki heti oikeaan suuntaan. Jälleen luoksetulo, nyt tuli vähän varovammin kuin ekalla kerralla, mutta silti laukalla loppuun asti.

Lopuksi pari istumista ja pari maahanmenoa. Vähän epävarma taas (niin pitikö mun ottaa nämä taas tehotreeniin, pitikö?!?).

Leikittiin karvapatskuilla. Näköjään lumisella kelillä narupallot sopii paremmin, Lakia inhottaa kun karvaleluihin tarttuu lunta. Kyllä se niillä leikkii mutta syljeskelee sitten aina hetken ennekuin tarraa uudelleen kiinni.

Tehotreeniin pitää lähiaikoina ottaa myös edessäistumisesta sivulle siirtymiset. Nythän sivulletuloja ollaan harjoiteltu vain "lennosta" ja edessä istumisen jälkeen lakin olisi kuitenkin osattava peruuttaa kääntymisen lisäksi. Toistaiseksi olen auttanut sitä siirtymällä samalla itse askeleen sivuun, nyt sitä askelta täytyy alkaa vähentää ja koiran tehdä työ.