Viimeiset ostetut treenit ainakin tällä erää. Oltiin jälleen Norssin pihassa ja sehän oli loistavassa kunnossa! Ennen treeniä kävin Lakin kanssa kaupunkikävelyllä. Takaisin tultuamme aloitimme ryhmäpaikkamakuulla. Lakilla oli jälleen ongelmia jäämisen kanssa, varmaan vasta tsiljardinnilla kerralla se suostui jäämään paikoilleen. Sitten se kyllä pysyi, minä menin näkösuojaan. Oltiin ehkä pari minuuttia?

Varsinaista treeniä aloiteltiin sitten seuraamisella. Otettiin ihan tarkoituksella nyt vaan innostavaa pätkää, aluksi hetsasin lelulla ja siitä sitten vauhdista seuraamaan. Nämä meni vallan hienosti vaikkakin Laki odotti palkaksi namia eikä heti alkanut uudelleen leikkimään..  Testailtiin sitten myös namilla erilaisia palkkaustapoja: namin heitto eteenpäin tai nami oikeaan käteen ja käsi vasempaan kainaloon. Ehkä näillä eväillä siihen seuraamiseen saa sitä puhtia uudelleen.

Sitten otettiin maahan jäämisiä, jotka tuntuivatkin vaikeilta. Myös liikkeestä maahanmeno oli ylivaikeaa vaikka se on ollut yksi parhaista liikkeistä meillä! Jonkun verran näytti olevan vaikutusta sillä mihin katson käskyä antaessani, en siis saa ainakaan tuijottaa koiraa.

Lopuksi aloiteltiin kaken opettamista: istumasta seisomista ja maasta seisomaan nousua. Hannan tapa tuntuu varsin käyttökelpoiselta nimenomaan tällaiselle pitkärunkoiselle koiralle: pyritään saamaan koira liikuttamaan takajalkojaan taaksepäin noissa molemmissa vaihdoissa. Istumasta ohjataan oma käsi koiran mahan alle ja sieltä käskyn kanssa pieni tuuppaus, aluksi namin voi antaa tästä suoraan koiralle kun se taivuttaa päätään alaspäin. jatkossa nami heitetään koiran mahan alta taaksepäin, sittenhän se kannattaa laittaa sinne jo valmiiksi. Maasta seisomaan liike on samantapainen mutta huomasin että kannattaa opettaa ensin käskysana koiralle istumisesta nousuissa niin ei tarvitse koko koiraa "nostaa". Laki kyllä hyvin hoksasi tämän, mutta onhan tästä pitkä matka sitten oikeaan avustamattomaan liikkeeseen.

Lopuksi:n jälkeen katsottiin vähän merkille lähettämistä: Hanna piti koiraa kiinni ja minä menin merkin taakse hyppimään ja ilakoimaan. Sitten menin koiran viereen ja lähetin sen merkille. Höh, sehän lähti s nnepäin, mistä olin tosi yllättynyt! Ensiksi Laki ei kuitenkaan mennyt riittävän pitkälle vaan kääntyi katsomaan mua jo ennen merkkiä. Ehkä tässä kannattaa laittaa sinne se kosketusalusta kun Laki sen kuitenkin osaa.