Vaikka tottistelumotivaatio on melko nollassa, on pakko vaan ottaa itseä kiinni niskasta ja treenata sitäkin. Ei se ainakaan treenaamatta ikinä tule kuntoon...

Yllättävän hyvin Lakilla oli muistissa "temput". Seuraaminen oli mainiota, hetkittäin vähän edisti mutta täyskäännökset tulivat takaa kiertäen hienosti. Muutaman onnistuneen jälkeen se kuitenkin alkoi tulemaan uuteen suuntaan väljästi, otin sitten namin käteen ja ohjasin sen oikeaan seuraamispaikkaan heti käännöksen jälkeen.

Jättöliikkeet, kaikki kolme asentoa, varmat! En poistunut kuin viitisen metriä enkä ottanut toistoja.

Luoksetulo. Ensin pelkkää eteenistumista, ensin namilla ohjaten sitten ilman käsiä. Välillä oli hieman vino oikealle mutta pidän tässä vaiheessa tärkeämpänä sitä tarpeeksi lähelle tuloa. Sitten täydestä matkasta, tuli keliin nähden lujaa loppuun asti mutta sitten kuitenkin istui hitaasti? Ehkä se odotti sitä käsiapua?

Tässä välissä menin ottamaan autosta noutokapulaa ja huomasin että hiiri oli rakentanut pesää mun autoon! Kääk! Varmaan siis roskiksen mukana tullut sisältä autoon, ja jäänyt sitten sinne asustamaan... no pakkohan se oli heti siivota pois ja Laki joutui pienelle tauolle. Elävää eikä kuollutta hiirtä ei löytynyt (onneksi, vai onkohan se siellä vieläkin?) ja päästiin jatkamaan noutopuuhilla.

700 grammainen kapula ja ihan perusnoutoa. Oikein hyvin oli tämäkin homma muistissa. Nyt vaan olisi aika opettaa Lakille myös se, että noutoon lähdetään vasta luvan perästä. Tähän astihan se on saanut "varastaa". Otin makupalan vasempaan käteen ja syötin sitä heittäessäni. Sitten käsi pois koiran kuonolta ja noutokäsky - hyvin toimi ehkä kolmannella yrittämällä... Sinänsä positiivista on se, että aikaisemminhan kapulan heittäminen ei kiinnostanut Lakia ollenkaan, nyt se lähtee siis makupalaltakin mielummin kapulalle! Täytynee jatkossa ottaa koira tässä hihnaan ja alkaa vaatia sitä pyytämään lupa noutoon.

Lopuksi leikittiin messarintuliaisella: Silveriltä ostettu karvapatukka saikin Lakin ihan raivoisaan taistelumoodiin, eikä se edes napsinut mua käsille paitsi silloin kun yritin ottaa Lakin jo voittamaa patukkaa maasta sen edestä. Leikki oli niin intensiivistä että koin tarpeelliseksi myös rauhoittaa Lakin kun lopetettiin. Eihän se patukka suussa rauhoittunut vaan sylki sen pois mutta ehkä vielä joskus...?