Hannan kurssin toinen kerta. Työvuorojen takia oltiin kahdestaan Tikkutehtaan parkkiksella. Hassua oli että kun menimme, siinä oli autoja mutta kun lopetimme, ne olivat lähteneet.... en yhtään huomannut missä välissä? Yhdessä autossa oli koira ja sen näin käyvän ulkona mutta itse auto sitten katosi siitä ihan teleportoitumalla :D

Aloitettiin noudolla. Puhuin siitä että ongelmia on ollut koska Laki karkaa kupille ja siitä että se edelleen tulee ravilla. No nyt tehtiin vähän säätöä: Jotta koiralle saadaan hyvä hinku palkalle joka sitten tulevaisuudessa heijastelee koko liikkeeseen, laitan palkan koiralle kuppiin ja laitan jalan kupin päälle. Näin mun ei tarvi sitä kiellellä. Sitten heitto hetsaten ja ilman sitä alkuperusasentoa kapulan perään. Ekalla kerralla (ja tokallakin) Laki yritti palata kupille ilman kapulaa mutta sitten se alkoi noutaa - ja tuli laukalla!

Seuraamisia. Edelleiskertaan todella paljon edistystä. Nyt tarkkuutta käännöksiin: tehtiin maahan viiva jota pitkin mun piit kävellä ja tehdä käännökset ennalta määrätyissä paikoissa. Huomattiin että vasemmalle käännökset onnistuvat jos Laki seuraa hivenen taaempana, siispä palkan paikkaa taaemmas ja näitä kulmaharjoituksia imuuttamalla niin että mun peukalo on takataskussa.

Liikkeestä istumista. On kovin hidas. Kokeiltiin käsien heilutuksen tahdissa käsiapua: käden taakse heilahtaessa käsky ja vähän napakampi käden liike ja seuraavalla heilahduksella palkka sinne koiran taakse kohti hännäntyveä. Oma koordinaatio joutui kyllä koville, ihan liikaa liikkuvia osia! Mutta tätä siis lähdetään työstämään.

Tätä käsiheilutusta ilman koiraa kokeillessani huomasin että Lakille on taas tullut se vanha ongelma: kun käskin sen maahan jättääkseni sen siihen, se ei pysynyt siellä vaan oli jousena ylhäällä samantien. Tätä(kin) täytyy siis muistaa harjoitella. Kun se sitten jäi maahan oli paikalla nätisti.

Lopuksi näytettiin Hannalle ryömiminen. Tein muutaman metrin radan ja tietenkään se ei nyt ihan niin hienosti mennyt kuin kotona vaan Laki ponnasi aika voimakkaasti takajaloilla ylös.  Mutta oikealla tiellä ollaan kuitenkin. Vauhtia vaan reilusti hitaammaksi.