Hailuodossa. Laki oli ilmoitettu kolmelle radalle joista kahdella ekalla (agi) radalla tuomarina Jari Tienhaara ja kolmannella (hyppis) ELP. Suurin odotuksin lähdimme kisaamaan sillä normaalien kisojen lisäksi potissa oli perjantaina Hemmon malja ja lauantaina Serti-Cup. Radat olivat sopivan haastavia, nykyisin ei enää ykkösten radatkaan ole mitään läpihuutojuttuja, onneksi!

Vaan niinpä jäivät odotukset täyttymättä. Periaatteessa Laki teki kolme hienoa rataa mutta tulokset kariutuivat pääosin omaan sössimiseeni. Perjantain rata lähti menemään hienosti. A:n alla olleesta putkesta piti tulla kohtisuoraan poikittain olevalle hypylle. Koska arvelin että koira ei näe sitä putkesta tullessaan menin ottamaan vastaan käsi ojossa hypyn yli. No, Laki tulkitsi tämän eteenpäinmeno käskyksi ja singahti kauempana olevaan pimeään putkeen.. tästä kuitenkin jatkoin radan loppuun eikä muita virheitä tullut. Paljonpa se lohdutti.

Lauantain aamuradalle sitten "huolellisesti". Kepeille meno oli vauhdikkaalla suoralla ja päätin ottaa koiran haltuun ennen keppejä. No juu, yritin mutta annoin lähteä (taas) liian aikaisin etenemään ja niin meni aloitus pipariksi. Tämän jälkeen - kun nollamahdollisuutta ei enää ollut -  kokeilin miten se Laki liikkuukaan kun oikein vedättää. Ja liikkuihan se :D Tosin saldona sitten pari oikein lennokasta kontaktivirhettä. Hoh-hoijjaa.

Hyppiksellä sitten oli tokana esteenä rengas. Jo rataan tutustuessani näin sieluni silmissä että Laki tekee samalla tavoin kuin Iisalmessa: renkaan sivusta ja sitten hallitsematonta kohellusta... Ja voitte arvata kuinka tässä kävi: Laki hyppäsi renkaan sivusta ja sitten korjatessa tuli sen väärinpäin. Tällä kertaa kuitenkaan homma ei mennyt koheltamiseksi vaan jatkoimme siististi radan loppuun (lukuunottamatta sitä tosiasiaa että avokulman pujotteluun meno meni pieleen - ohjasin kyllä oikeaan väliin mutta käännyin itse liian nopeasti ja Laki ei taipunut toka väliin...). Tälläkin radalla testailin omaa juoksunopeutta ja Lakikin syttyi ihan kunnolla. Positiivista oli tietenkin se ettei kontaktivirheitä voinut tulla ;)

No, otamme opiksemme. Nyt ollaan siinä tilanteessa että koiralla olisi varaa parantaa suorituksiaan kun tämä ohjaajan retale saisi itsestään kaiket tehot irti. Kontakteihin panostetaan ja pujottelujen alkuja harjoitellaan. 

Ja ensi vuonna lähdetään uudelleen juhannuksen viettoon Hailuotoon!