Saarimäentien varressa. PT teki jäljen ja oli sitten myös maalimiehenä. Lämmin, kuiva keli, melko kova tuuli epämääräisestä suunnasta. n. 2 tuntia vanha, ainakin 500 metriä pitkä jälki.

Jäljen nosto melko tarkkaan jäljen päältä. Laki nosti sen hyvin ja lähti varmasti ajamaan. Eka esine oli aika alussa ja sen Laki ilmaisi nuuskimalla, jatkoi sitten matkaa. Nähdäkseni se ajoi kulmat tarkasti, sitten pidemmällä suoralla vauhti kiihtyi. Koska kuono pysyi maassa, annoin sen mennäkin reippaammin ja itse ihan hölkkäsin perässä kun maasto oli helppoa.

Yhden esineen laki ilmaisi välillä, se pysähtyi siihen ihan kunnolla ja odotti minulta palkkaa. Kun olin sen palkannut, Lakille oli vaikeaa lähteä jatkamaan, se vaan kääntyili katsomaan saisiko lisää palkkaa. Tätä täytyykin miettiä jatkoa ajatellen. Kolme esinettä sitten jäi metsään :(

Kun jälki sitten palasi lähelle tietä, mopoilija sattui juuri pörräämään siinä tiellä. Laki olisi heti ampaissut mopon perään ja unohti jäljen... vähän aikaa taisteltiin mutta vasta kun mopilija lähti, Lakikin jatkoi jäljestämistä. Ei tosin enää niin tarkasti kuin aiemmin. Koska en voinut olla ihan varma oliko jälki mennyt tien yli, annoin Lakin mennä tielle. Sieltä se sitten ilmavainulla otti maalimiehen ja ehti haukahtaa pari kertaa ennenkuin sai palkan.

Vähän harmittava tällainen loppu hyvälle jäljelle, mutta pääasia kuitenkin tuli tehtyä elikkäs uskoisin että näin tuo motivaatio kasvaa, ihmisen löytyminen on Lakista kuitenkin huippukivaa!