Askon päiväkotilaiset olivat Leppälahden eräpuistossa pulkkailemassa. Koska Askolla ei ollut hoitopäivä, menimme sinne omalla autolla, ja tokihan minä pakkasin koirat mukaan jos vaikka jotain treenintynkää saisi aikaiseksi... Kun toiset lapset lähtivät, pääsivät koirat hommiin.

lakin kanssa ajattelin ottaa kapulatreeniä. Aluksi se otti kapulan kun sen sille annoin, mutta sitten se lakkasi yrittämästä ja temusi hihnan päässä (se oli mulla siis kiinni tähän asti). No, päästin irti ja kurapaskallehan se meni, vissiin eiliset possunläskit siellä pyörivät mahassa!

Jatkettiin sitten. Laki otti taas kapulan ihan hyvin, ja minä lähdin juoksemaan poispäin kutsuen sitä mukaan. No, en huomannut että Asko oli napannut Lakin liinanpätkästä kiinni, ja koiraparka sai nykäyksen kaulapantaansa kun yritti totella minua. Se yllättyi sen verran että kapula putosi. Seuraavilla yrittämillä taas onnistuttiin hienosti, mutta sitten paikalle pyyhkäsi joitakin tutustujia jotka kuljeksivat ympäriinsä ja Lakin piti ensin hakkua heitä, sitten kytätä... ja koko homma levisi käsiin. Ei siinä auttanut kuin pakata koira autoon ja mennä keräämään se läjä nöyrästi pois ennenkuin ne muut ihmiset sen huomaavat...