Collieporukan tottistelut. Pohja edelleen liukas mutta lumi kuivaa ja pohja tasainen. Nouto ensiksi, näytösluontoisesti miten paljon oltiinkaan edetty viikossa, vain viikossa! Laki otti itse kapulan (jouduin kyllä ensin vähän houkuttelemaan), sitten kun siirryin  taaksepäin Laki tuli mukana ja istui mun eteeni tarjoamaan kapulaa. Toisella kerralla kuljin jo pidemmänkin matkan, kapula pysyi upeasti suussa! Luovutusasento on turhan väljä, mutta uskon että se korjaantuu siitä ihan itsekseen kun treenataan enemmän ihan luoksetuloja.

Sitten jatkettiin seuraamisella joka oli ihan eri planeetalta kuin viimeksi. Käännöksiin en ollut ihan tyytyväinen mutta se liukkaus kyllä häiritsi, suorilla oli mun näkökulmasta hyvä mutta katselijoiden mukaan poikitti. Tätähän se on kun ei itse voi kurkkia koiran takaosaa, Laki on pitkä elukka! No, korjasin palkkaavaa kättä taaemmas ja se auttoi heti.



Lopuksi eteenmenoja. Ensiksi kävin itse koiran kanssa viemässä makupalapurkin ja kuljetin sen sitten lähetyspaikalle. Laki lähti hyvin mutta vähän kaarsi oikealle, löysi kuitenkin purkille heti. Sitten kutsuin sen pois ja sillä aikaa MN kävi lataamassa palkan purkkiin. Tämä oli eka kerta kun tehtiin eteenmeno ilman että Laki näkee palkan laitettavan sinne, ja niinhän se sitten ensin lähti, mutta pysähtyi ja kääntyi katsomaan minua. Otin uudestaan viereen ja vähän hetsasin, sinnehän se sitten meni. Oli Laki vähän epäuskoisen näköinen mutta ilahtui varmasti palkasta :) Toinen samanmoinen toisto heti perään, nyt lähti ekalla käskyllä ja eteni purkille asti suoraan.

Kun kutsuin Lakia välillä pois, otin eteenistumiset vauhdista. Ekalla tuli tosi tiiviisti ja suoraan, tokalla oli vähän vino. Sivulle siirtymiset vähän ontui kun samalla kurjoittelin hihnaa käteeni ettei Laki livahda ennen aikojaan eteenmenoon..

Lopuksi ajattelin leikkiä, mutta Laki ei heti syttynyt leluun niin en alkanut väkisin yrittämäänkään - näin kait mun pitäisi toimia aina. Makupaloja ja lällyttelyä sitten vaan.

Lakin juoksu alkaa olla parhaimmillaan, ja on mukava huomata että koiran käytökseen se ei tunnu vaikuttavan :) tosin enhän ole (miksi olisinkaan) sitä vieraille koirille esitellytkään näinä päivinä. Eilen lenkillä Laki olisi kyllä halunnut harrastaa Letun kanssa "koti"leikkejä ns. molemmin päin, mutta wanha Lettu ei mene moiseen halpaan, se haluaa Oikean Uroon.